Overzicht twintig nationale parken

Bezoekersinformatie
 

Genieten van natuur en cultuurhistorie

In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is veel ruimte voor rustige vormen van recreatie. U kunt gebruik maken van een uitgebreid netwerk van wandel-, fiets- en ruiterroutes.

 

Met de vele landhuizen en kastelen, de beschermde dorps- en stadsgezichten (Amerongen, Driebergen, Rhenen, Zeist en Amersfoort), de buitens en parken van de Stichtse Lustwarande, de tabaksschuren en schaapskooien is er ook voor de cultuurliefhebber veel te zien.

 

Nationaal Park Pas – Utrechtse Heuvelrug

 

Geniet nog meer van deze natuurparel

De uitgestrekte bossen en heidevelden, met daartussen de pittoreske dorpen, kastelen en buitenplaatsen, bieden vele mooie recreatiemogelijkheden.

Met de aanschaf van de Nationaal Park Pas wordt het nog mooier! U betaalt € 25,- per jaar. En wat biedt het u?

 

U krijgt de leukste groene uitjes voorgeschoteld

Het Nationaal Park werkt samen met 30 lokale recreatie-ondernemers aan het programma Natuurlijk!Doen. Met extra aandacht voor natuurbeleving, groen vervoer en streekproducten.

 

U en uw medegast krijgen 10% voordeel op de rekening bij ruim 30 recreatie-ondernemers

De groene ondernemers geven ook nog 10% voordeel op de rekening aan 2 personen per pas. Zo dragen deze ondernemers, samen met u, bij aan het behoud van het Nationaal Park.

 

U steunt het Nationaal Park

De opbrengst van de pas gaat naar het Nationaal Park. Zo staan, naast behoud en ontwikkeling, wildobservatiehutten, faunapassages, een app voor wandel- en fietsroutes en meer toezicht op ons wensenlijstje.


Natuurlijk!Doen

Bent u enthousiast? Wilt u de Nationaal Park Pas aanschaffen? Klik dan hier!

 

Meer toeristische informatie

Meer informatie over bijvoorbeeld verblijfsaccommodaties, horecagelegenheden, arrangementen en diverse activiteiten op de Utrechtse Heuvelrug vindt u via:
> www.uitopdeheuvelrug.nl 
www.vvvheuvelrug.nl
> www.utrechtseheuvelrug.com

Nieuws

23-04-2015
De Nationaal Park Pas Utrechtse Heuvelrug is maandag 20 april gelanceerd door Stichting Natuurlijk!Doen - Nationaal Park Utrechtse... lees verder
01-04-2015
Op 1 februari 2015 is in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een MTB-vignet ingevoerd. De inkomsten die met het vignet worden gegenereerd komen... lees verder
20-03-2015
Vanaf medio april wordt de Nationaal Park Pas - Utrechtse Heuvelrug geïntroduceerd. Deze pas biedt vele voordelen voor recreanten en draagt... lees verder
 

Kalender

09-06-2015
Wilt u ook iets meer leren over de natuur en houdt u ervan om in de buitenlucht te genieten van wat de natuur te bieden heeft? Volg dan een... lees verder