Overzicht twintig nationale parken

Bezoekersinformatie
 

Genieten van natuur en cultuurhistorie

In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is veel ruimte voor rustige vormen van recreatie. U kunt gebruik maken van een uitgebreid netwerk van wandel-, fiets- en ruiterroutes.

 

Met de vele landhuizen en kastelen, de beschermde dorps- en stadsgezichten (Amerongen, Driebergen, Rhenen, Zeist en Amersfoort)), de buitens en parken van de Stichtse Lustwarande, de tabaksschuren en schaapskooien is er ook voor de cultuurliefhebber veel te zien.

 

Natuurlijk!Doen

Haal meer uit de natuur met de Nationaal Park Pas - Utrechtse Heuvelrug

Geniet nog meer van het prachtige Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met de Nationaal Park Pas. Een voordeelpas waarbij u ook nog eens bijdraagt aan het onderhoud en de ontwikkeling van het Nationaal Park. De Nationaal Park Pas kost slechts € 25 per jaar en is geldig voor 2 personen. 

 

Nationaal Park Pas biedt voordeel

Met de Nationaal Park Pas krijgt u 10% voordeel bij vele horeca-adressen en andere ondernemers in en rond het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, die speciale aandacht hebben voor natuurgerichte recreatie met zoveel mogelijk natuurbeleving, streekproducten en/of groen vervoer. De pas is te gebruiken bij diverse restaurants, hotels, bed & breakfasts, theetuinen, bungalowparken, boerderijterrassen, groene taxi-bedrijven e.d. De kosten van de pas heeft u er dus al snel uit.

 

Draag uw Nationaal Park een warm hart toe

Als pashouder draagt u bij aan de verdere ontwikkeling van de natuur en recreatieve voorzieningen in het Nationaal Park. Zo staan onder andere wildobservatiehutten, faunapassages, meer toezichthouders en een app voor de wandel-en fietsroutes op het wensenlijstje. Door afnemende subsidies is uw steun meer dan welkom. Samen met u houden wij het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in stand. Zodat u kunt blijven genieten van dit unieke natuurgebied.

 

Vraag 'm nu aan

De pas aanvragen gaat heel eenvoudig via www.nationaalparkpas.nl. De Nationaal Park Pas heeft u dan snel in huis.

 

Ook leuk om te geven!

Met de Nationaal Park Pas kunt u ook anderen laten genieten van dit prachtige natuurgebied. Een groen cadeau waar iedereen blij van wordt.

 

Natuurlijk!Doen, een programma van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

De missie van Natuurlijk!Doen is om samen met de recreatief/toeristische ondernemers een groene economie te ontwikkelen, die meerwaarde levert aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, aan de natuurgerichte recreant en aan de ondernemers zelf. Hiertoe is de Nationaal Park Pas - Utrechtse Heuvelrug ontwikkeld. De opbrengst van de pas komt ten goede aan het park.

 

Meer toeristische informatie

Meer informatie over bijvoorbeeld verblijfsaccommodaties, horecagelegenheden, arrangementen en diverse activiteiten op de Utrechtse Heuvelrug vindt u via:
> www.uitindeheuvelrug.nl 
www.vvvheuvelrug.nl
> www.utrechtseheuvelrug.com

Nieuws

23-04-2015
De Nationaal Park Pas Utrechtse Heuvelrug is maandag 20 april gelanceerd door Stichting Natuurlijk!Doen - Nationaal Park Utrechtse... lees verder
01-04-2015
Op 1 februari 2015 is in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een MTB-vignet ingevoerd. De inkomsten die met het vignet worden gegenereerd komen... lees verder
20-03-2015
Vanaf medio april wordt de Nationaal Park Pas - Utrechtse Heuvelrug geïntroduceerd. Deze pas biedt vele voordelen voor recreanten en draagt... lees verder
 

Kalender

14-05-2015
Op Hemelvaartsdag wordt door Maarn Maarsbergen Natuurlijk een dauwtrap wandeling georganiseerd in de directe omgeving van onze dorpskernen. Schrijf... lees verder