Home   ›   Doen   ›   Wandelen

Wandelen


Het maakt niet uit in welk seizoen we zitten: het hele jaar door kun je de mooiste wandeltochten maken in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Hier vind je 56 geregistreerde wandelroutes, variërend van 2 tot 21 kilometer. Dus voor iedere wandelaar zit er een geschikte route bij. Of je nu een dagje uit bent met de familie, of in je eentje de Heuvelrug wilt bedwingen.

 

Op de Utrechtse Heuvelrug bevindt zich een netwerk van startpunten, TOP's en Groene Entrees waarmee je het wandelgebied betreedt. Veel startpunten bevinden zich vlakbij een NS-station. Handig voor de wandelaar die wil treinen.

 

Bekijk de ontdekkaart en kies jouw ideale startpunt voor een mooie wandeling. Per locatie staat aangegeven welke wandelroutes er zijn uitgezet.

 

Heb je liever een kaart in handen? Kies dan voor de Falkplankaart nr. 25, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Op deze kaart vind je alle wandelroutes, fietspaden, ruiterpaden en mountainbikeroutes. Deze kaart is online verkrijgbaar en te koop bij alle VVV's in het gebied.

 

Uitgelicht

 

Wandelroute Landgoed Bornia (5,5 km.)

Wandel over voormalige stuifduinen. Het terrein is heuvelachtig, het bos gevarieerd. De route voert langs heidevelden waar schapen grazen en over een stuifzandgebied met prachtige vliegdennen. Kijk meer info over deze route en andere routes op de site van het Utrechts Landschap.

 

Wandelroutenetwerk Doorn-Leersum
Tussen Doorn en Leersum is een netwerk gerealiseerd van Groene Entrees met aaneengeschakelde, rondgaande wandelroutes. De wandelroutes zijn in één richting gemarkeerd door middel van paaltjes met kleurbalken. Kaart downloaden

 

NS-wandelingen

NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug (14 km) van station Driebergen-Zeist naar Maarn.

Mooie route over landgoederen met stuifzandduinen en de paarse heidevelden. Onderweg kom je een van de hoogtepunten van de Heuvelrug tegen: de 36 meter hoge Pyramide van Austerlitz.

 

NS-wandeling Elsterberg (11 of 17,5 km) van station Rhenen naar Veenendaal West.

Laat je tijdens deze gevarieerde wandeltocht verrassen door prachtige vergezichten over de Gelderse Vallei. Van hoge en droge stuwwallen wandel je naar lager gelegen nat (hoogveen) gebied. Verscholen tussen de bossen tref je daar een pareltje: het Egelmeer.

 

Voor nog meer wandelplezier in de regio, kijk op de site van opdeheuvelrug.nl