Welkom in
Nationaal Park
Utrechtse Heuvelrug

Bron van natuur en cultuur

Verantwoord genieten van de natuur

De natuur is gezond en biedt voor ieder wat wils: rust om het hoofd leeg te maken en ook ruimte om het lichaam in beweging te brengen. We begrijpen dat het aantrekkelijk is om er juist nu op uit te trekken, maar we moeten hier nog steeds zorgvuldig mee omgaan. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug volgt het beleid van het RIVM. Kom je naar het Nationaal Park? Vermijd drukke plekken, houd 1,5 meter afstand, kom bij voorkeur lopend of met de fiets en blijf thuis bij griep- en verkoudheidsklachten. Zo zorgen we er samen voor dat we op een verantwoorde manier van het Nationaal Park kunnen blijven genieten!

Beleefweek: groei mee met de natuur!

In  Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt het avontuur op je te wachten. Tijdens de beleefweek van 17 t/m 25 oktober 2020 zijn er volop activiteiten om de natuur (online) te beleven. Groei mee met de natuur en ervaar wat het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zo uniek maakt.

Hou onze websie in de gaten voor meer informatie.

 

Laat het Nationaal Park groeien

Maak van jouw tuin een stukje Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug door een Heuvelrugtuin aan te leggen. Deze is groen, gifvrij, biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Bekijk de checklist om direct aan de slag te gaan.

Doe mee!

 

 

Beleef Nationaal Park vanuit huis

Nu we voorlopig niet massaal de natuur kunnen betreden, brengen we het Nationaal Park naar je toe! Bij veel mensen blijft de behoefte aan natuur en groen. Daarom delen we een aantal groene initiatieven die je vanuit huis kunt ondernemen en hebben we een tips voor je verzameld om thuis de natuur te beleven. Naar de tips

 

In vogelvlucht

Laat je in dit filmpje meenemen naar het Nationaal Park en waan je zomaar even midden op de Utrechtse Heuvelrug. Maak kennis met de veelzijdige natuur, de grote variatie aan planten en dieren en de diverse activiteiten die je er allemaal kunt ondernemen.

 


17 augustus 2020
Gedeputeerde Bruins Slot maakt fietstocht door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
Gedeputeerde Bruins Slot maakt fietstocht door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
29 juni 2020
Lancering Blauwe Agenda: plan om verdroging en wateroverlast te voorkomen
Lancering Blauwe Agenda: plan om verdroging en wateroverlast te voorkomen
14 mei 2020
Webinar Erfgoed Gezocht
Webinar Erfgoed Gezocht
23 april 2020
Heuvelrugtuin: een stukje Nationaal Park in eigen tuin
Heuvelrugtuin: een stukje Nationaal Park in eigen tuin
Toegankelijke natuur
Routes voor rolstoelgebruikers en wandelwagens
Routes voor rolstoelgebruikers en wandelwagens
Spelen in de natuur
Bekijk hier de leukste beleefpaden
Bekijk hier de leukste beleefpaden

Gastheren

De gastheren van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zijn de ondernemers en organisaties met hart voor de heuvelrug. Ze hebben een speciale training gevolgd en kunnen je alles vertellen over de Utrechtse Heuvelrug en weten precies waar je moet zijn. Dankzij onze gastheren kun je rekenen op een vriendelijk onthaal en een onvergetelijk dagje uit in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Partners