Home   ›   Doen   ›   Fietsen

De Utrechtse Heuvelrug op de fiets


De natuur is gezond en biedt voor ieder wat wils: rust om het hoofd leeg te maken en ook ruimte om het lichaam in beweging te brengen. We begrijpen dat het aantrekkelijk is om er juist nu op uit te trekken, maar we moeten hier nog steeds zorgvuldig mee omgaan. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug volgt het beleid van het RIVM. Kom je naar het Nationaal Park? Vermijd drukke plekken, houd 1,5 meter afstand, kom bij voorkeur lopend of met de fiets en blijf thuis bij griep- en verkoudheidsklachten. Zo zorgen we er samen voor dat we op een verantwoorde manier van het Nationaal Park kunnen blijven genieten!

 

Routes van de stad zo de natuur in

Met deze vijf routes van Routebureau Utrecht ben je binnen no-time van hartje Utrecht naar de schatten van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Buitenplaatsen, streekproeverijen, natuurschoon, een vroegere militaire basis en speeltuinen: er is veel te ontdekken! Go east, go ...

 

Fiets héél de Heuvelrug

Als je een Heel de Heuvelrug Fietsroute volgt, maak je een tocht van 200 kilometer over de hele Heuvelrug. Maar je kunt natuurlijk ook een van de vele mooie deelgebieden induiken via een fietsknooppuntenroute.

 

Meer fietsroute tips

Fietsroute Austerlitz - Leusderheide (34 km)

Deze route neemt je mee door Boswachterij Austerlitz en over de Leusderheide, in het noordelijke deel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Bekijk de route hier.

 

Fietroute Rhenen - Leersum - Amerongen - Overberg (37 km)

Laat je verrassen door de vele gezichten van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Fiets door de uitgestrekte bossen, langs historische tabaksplantages en tabaksschuren, kasteeldorp Amerongen en sta even stil bij het uitkijkpunt over vogelparadijs de Amerongse Bovenpolder.

Bekijk de route hier.

 

Let de Stigterpad (38,2 km)

Het Let de Stigterpad, vernoemd naar de eerste voorzitter van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een prachtige fietsroute over de heuvelrug van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Startpunt is bij Groene entree Maarn. Bekijk de route hier

 

Bekijk de leukste fietsroutes via opdeheuvelrug.nl. En voor wie wel wil, maar nog geen passend rijwiel heeft: in het park vind je verschillende fietsverhuurders.

 

Liever zelf je route plannen? Dat kan online via route.nl of met de Falkplankaart nr. 25, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Op deze kaart vind je alle fietspaden, moutainbikeroutes, wandelroutes en ruiterpaden. Deze kaart is online verkrijgbaar en te koop bij alle VVV's in het gebied.

 

Mountainbiken

En wil je mountainbiken? De Heuvelrug – met zijn smalle bospaden, venijnige afdalingen en uitdagende heuvels- is bij uitstek geschikt voor fanatieke fietsers. Beginner of gevorderd, voor iedere mountainbiker is er een passende uitdaging in het Nationaal Park. Er is in totaal 73 km route aangelegd, verdeeld over zeven routes.

 

Wat je moeten weten voordat je op pad gaat:

 

Op deze manier zorgen we ervoor dat vele vormen recreëren in dit prachtige gebied mogelijk zijn en draag je bij aan het onderhoud van de mountainbike paden.

 

Kijk voor meer informatie, mountainbikeroutes en de aanschaf van het verplichte vignet op www.mtb-utrechtseheuvelrug.nl.