Maak kennis met Michel van Delft

Home   ›   Heuvelrugtuin   ›   Ambassadeurs   ›   Michel van Delft

Ambassadeur Michel van Delft;
aangenaam kennis te maken

Een paar weken geleden zat ik met een vriend op het terras van het Beauforthuis in Austerlitz te genieten van een koel drankje na een lange wandeling. In mijn ooghoeken zag ik iets bewegen; het was een hermelijntje met een muisje in de bek. Het kwam uit de houtwal op de grens van de Heuvelrugtuin en het beukenbos.
 

Ann, die de Heuvelrugtuin heeft ontworpen en – met Kryno en Hylke – een groot deel van de aanleg voor haar rekening heeft genomen zag een paar dagen later een dikke groene kikker bij een van de nieuw aangelegde watertjes en het gonst er van de bijen en hommels en de vlinders fladderen vrolijk in de rondte.

Er is zoveel moois te zien als je er aandacht voor hebt. Wanneer je de tijd neemt om jouw omgeving diervriendelijk in te richten en er rustig naar te kijken. Er zijn duizend-en-één folders, boeken en websites vol nuttigs, zoals die van de vlinderstichting, de vogelbescherming, natuurmonumenten, etc, etc. En van Heuvelrugtuinen natuurlijk! Laat me daar nou sinds kort ambassadeur van zijn.

Mijn naam is Michel van Delft, ik woon in Driebergen
en ben vanaf mijn jonge jaren geïnteresseerd in alles
buiten, ben lid van het IVN en Operatie Steenbreek,
ik werk voor Triodos Groenfonds en ik heb het initiatief
genomen om een natuurvriendelijke tuin aan te leggen
bij het Beauforthuis in Austerlitz; de eerste Heuvelrugtuin.
 

Het is vanuit deze interesse in mijn tuin en de natuur, tussen mijn huis en het nationaal park, dat ik ambassadeur ben geworden. Voortaan schrijf ik wekelijks over wat me opvalt, inspireert, verrast, met tips en theorie of gewoon over wat me bezig houdt. Graag kom ik in contact met jou, hoor ik wat er in jouw tuin gebeurt, hoe je jouw tuin een stukje van het Nationaal Park maakt. Want één ding is zeker, op de Heuvelrug wonen we in een uniek stukje Nederland. Wanneer je er aandacht aan geeft, dan heb je het Nationaal Park letterlijk in jouw achtertuin, dan woon je er middenin!

 

Water for life
Water for life
Lees verderWater is razend belangrijk voor tuin en natuur, zeker op het droge deel van de Utrechtse Heuvelrug. Weet jij wat je kunt doen om de waterhuishouding op peil te brengen.