Veelgestelde vragen

Home   ›   Heuvelrugtuin   ›   FAQ Heuvelrugtuinen

Meestgestelde vragen over Heuvelrugtuinen


Hoe kan ik starten met mijn eigen Heuvelrugtuin?

Wij hebben een handige checklist ontwikkeld met daarin de verschillende onderdelen van een Heuvelrugtuin. Deze kun je dus gebruiken om van jouw tuin een Heuvelrugtuin te maken! De onderdelen waaruit jou tuin al bestaat kun je afvinken. Vervolgens kun je aan de slag met de overige onderdelen zodat jij straks ook een Heuvelrugtuin hebt!

 

Is de informatiebijeenkomst voor iedereen toegankelijk?

Wij organiseren informatie bijeenkomsten in de deelnemende gemeenten Baarn, Zeist, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Rhenen. Kom je dus uit de gemeente waar deze bijeenkomst wordt georganiseerd? Dan kun je meedoen! Wil je alvast aanmelden of op de hoogte blijven over de bijeenkomst die bij jou in de gemeente wordt georganiseerd? Mail dan naar Alies van den Berg via a.vanden.berg@nmu.nl.

 

Waar kan ik de planten kopen die op de plantenlijst staan?

Op dit moment kun je beter binnenblijven, maar je kunt natuurlijk wel starten met het smeden van plannen om, zodra de Corona-maatregelen zijn opgeheven, gelijk aan de slag te gaan.

 

Is er een overzichtelijk stappenplan waarmee ik zelf aan de slag kan met mijn Heuvelrugtuin?

Wij noemen het de Heuvelrug checklist. Bekijk hem hier.

 

Krijg ik op de informatieavond ook folders of flyers?

Zeker, maar deze informatie vind je op dit moment alleen op onze website omdat we geen bijeenkomsten organiseren vanwege de Corona-maatregelen.

 

Heb ik groene vingers nodig om mijn eigen Heuvelrugtuin aan te leggen?

Nee! Iedereen kan een heuvelrugtuin aanleggen. Of je nu groene vingers hebt of niet, een groot of klein budget. Iedereen kan meedoen! Op deze pagina vind je meer informatie hoe je dat kunt doen. Daarbij kun je aanmelden voor de informatieavond bij jou in de gemeente. Hier krijg je informatie over een Heuvelrugtuin en krijg je advies op maat voor jouw tuin. Deze informatieavonden worden op een later moment gepland.