Plantenlijst

Home   ›   Heuvelrugtuin   ›   Plantenlijst

De Heuvelrugtuin plantenlijst


Wist jij al dat er op de Heuvelrug vooral inheemse (wilde) plantsoorten leven? En dat in een Heuvelrugtuin minimaal 5 planten of bomen staan die afkomstig zijn van deze plantenlijst? Deze planten zijn namelijk belangrijk, want deze hebben een unieke aantrekkingskracht op verschillende insecten die met uitsterven worden bedreigd.

 

Wat ook belangrijk is: de Utrechtse Heuvelrug is geen gelijksoortig gebied, maar bestaat uit bos (de feitelijke heuvelrug) en de uitlopers. Wij onderscheiden twee type heuvelrugtuinen, een bostuin met zandgrond en een valleituin met kleigrond. In het Kromme Rijn gebied kies je ook voor planten op een kleigrond. Voor de beplanting van jouw heuvelrugtuin is een speciale plantenlijst ontwikkeld die je kunt gebruiken om de beplanting te kiezen, passend bij de bodemsoort van jouw tuin.

 

Bekijk de plantenlijst

 

 

 

Waar koop je jouw Heuvelrugplanten

Er is een aantal kwekerijen dat Heuvelrugplanten in het assortiment heeft. Houd de plantenlijst bij de hand en neem een (digitaal) kijkje. Let op: niet alle planten worden als exclusieve Heuvelrugplanten aangeboden.