11 oktober 2017

22 okt: Herfstfeest in de Kaapse Bossen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug


We vieren de herfst! Kom op zondag 22 oktober met het hele gezin naar de Kaapse Bossen en ontdek het herfstbos in alle geuren en kleuren. Maak een wandeling met de boswachter van Natuurmonumenten en ga op zoek naar paddenstoelen. Versier een wandelstok en waan je de koning van het bos met je eigen herfst-hoofdtooi. Of word je liever een prinses? Alles kan… het is jouw herfstfeest.

 

Op zoek naar paddenstoelen

In het najaar barst het bos van de paddenstoelen. Als het geregend heeft, schieten ze letterlijk de grond uit. De boswachter kan je er vanalles over vertellen. Zoals: wist je dat een paddenstoel een hoed draagt? Neem een spiegeltje mee, zodat je eronder kunt kijken. Nieuwsgierig geworden? Wandel mee en misschien vinden jullie wel een heuse heksenkring.

 

Na de wandeling

De wandeling eindigt bij de uitkijktoren De Kaap. Durf jij deze te beklimmen? Tel maar eens hoeveel treden de trap heeft. Eenmaal boven is het even wennen aan de hoogte, maar dan kun je genieten van een prachtig uitzicht.

 

Knutselen in het bos

Tussen 12:00 uur en 15:00 uur is er onderaan de uitkijktoren nog vanalles te doen. Voor kinderen van OERRR is dit zelfs gratis! Versier een wandelstok met wat je vindt in het bos. Haal de herfst in huis en maak een mooie herfst-boomschijf voor thuis. Of maak van de mooiste bladeren een hoofdtooi en word koning of koningin van het bos.

Aanmelden en kosten

Wandeling met de boswachter
Voor de wandeling met de boswachter koop van je van tevoren online tickets. Je hebt de keuze tussen twee vertrektijden; om 10:30 uur en om 12:30 uur. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Kinderen die met de wandeling meelopen, kunnen daarna gratis knutselen onderaan de uitkijktoren.

 

Knutselen in het bos
Voor het knutselen is aanmelden niet nodig. We vragen een bijdrage van 2 euro per kind per activiteit. Dit betaal je contant bij deelname aan een van de activiteiten. Kinderen van OERRR knutselen gratis. Ook OERRR worden? Een lidmaatschap kost 1,25 euro per maand. Klik hier om lid te worden of schrijf je kind in tijdens het knutselen.​​

 

Handig om te weten

De wandeling met de boswachter eindigt bij de uitkijktoren De Kaap. Vanaf hier is het nog een kleine kilometer terug naar het startpunt (parkeerplaats bij de Groene entree Kaapse Bossen).

We lopen over brede, maar ook over smallere bospaden. Sommige paden kunnen lastig begaanbaar zijn met een buggy of kinderwagen.

 

Draag stevige (wandel)schoenen en kleed je lekker warm aan.

 

Vergeet je spiegeltje niet! Hiermee kijk je onder de hoed van een paddenstoel.

 

Controleer jezelf op teken na een activiteit in de natuur.

Waar & wanneer:

Wanneer: zondag 22 okt 2017 - 10:30 uur tot 12:00 uur

Waar: Kaapse Bossen te Doorn

Wat: Kinderen en gezinnen

Vertrekpunt: Kaapse Bossen, parkeerplaats Groene Entree Kaapse Bossen

Maarsbergseweg 1

3941 MJDoorn

 

Wie: Gezinnen

 

Lengte in kilometers: 3

 

Honden toegestaan: Nee

 

Aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten

 

Meer herfstactiviteiten in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug:

Bekijk de activiteitenkalender