03 oktober 2016

Aan tafel bij Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Op dinsdag 11 oktober worden ondernemers uit de sector recreatie, toerisme en horeca van harte uitgenodigd om aan tafel te gaan bij Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Ze worden dan in korte tijd bijgepraat over de ontwikkelingen in het nationaal park. Zodat ze weer helemaal op de hoogte zijn van het laatste nieuws uit de omgeving en dit ook aan hun gasten kunnen vertellen. Bijvoorbeeld over de plannen om het nationaal park uit te breiden tot aan het Gooimeer, of over de ambitie om nog meer te werken aan de promotie van de regio. Alle informatie over deze bijeenkomst staat hier. Ben jij ondernemer op de Utrechtse Heuvelrug in de sector toerisme, horeca of recreatie? Kom dan ook op 11 oktober, van 10.00 en 13.30 uur word je bijgepraat, hoor je het laatste nieuws over het nationaal park, ontmoet je collega ondernemers en kun je (gratis) aanschuiven bij de afsluitende lunch in het Maarten Maartenshuis in Doorn.

 

Van gastheerschap tot marketing

Als ondernemer kun je tijdens de bijeenkomst aanschuiven aan drie verschillende tafels. Bij iedere tafel gaat een tafeldame of –heer in gesprek met de ondernemers.

 

Eén van de gesprekstafels gaat over de cursus gastheerschap die op 27 oktober a.s. van start gaat. Aan deze tafel is het IVN de tafelleider. Tijdens de cursus gastheerschap (van vier dagdelen) worden ondernemers opgeleid tot ambassadeur voor de omgeving. Deelnemers krijgen informatie over de regio, bijvoorbeeld over de ontstaansgeschiedenis, natuur en cultuurhistorie. Maar er wordt vooral buiten gekeken. Tijdens iedere bijeenkomst worden de mooie en bijzondere plekken in het nationaal park ontdekt. Ondernemers kunnen aan tafel vragen stellen over deze cursus, cursusmateriaal bekijken en meer horen over de inhoud van de cursus.

 

Een andere tafel gaat over de marketing en promotie van de regio. Hier is het Regionaal Bureau voor Toerisme de tafelleider en wordt in gesprek gegaan over hoe de regio nog beter gepromoot kan worden en hoe de samenwerking versterkt kan worden.

 

Bij de derde tafel is de voorzitter van het nationaal park, Janine Caalders, tafeldame. Zij praat ondernemers bij over de plannen om het nationaal park uit te breiden, maar ook over de aanstaande verkiezing van het mooiste natuurgebied van Nederland. Ook de Heuvelrug heeft zich aangemeld voor deze verkiezing, met het thema: Heuvelrug, bron van natuur en cultuur. Zij hoort graag van ondernemers hoe zij denken over de uitbreiding, waar ze kansen zien voor zichzelf en of er vragen zijn over de verkiezing.

 

Aanmelden

Wil jij ook meer weten over jouw regio? Je bent van harte welkom. Meld je nu hier aan voor 4 oktober. We ontmoeten je graag op 11 oktober. Voor vragen kun je terecht bij Stefanie Boomsma van het IVN (s.boomsma@ivn.nl).