Home   ›   Nieuws   ›   Archief   ›   Ambitiekaart voor de Heuvelrug
08 juni 2017

Ambitiekaart voor de Heuvelrug

Partijen maken balans op voor Nationaal Park Heuvelrug nieuwe stijl

Eén Nationaal Park Heuvelrug van Grebbeberg tot Gooimeer waarmee de bijzondere natuur beschermd en ontwikkeld kan worden, is en blijft de ambitie waar alle betrokken partijen voor gaan. Negen maanden na de startbijeenkomst, maakten de partijen gisteren de balans op. Er waren zo’n negentig deelnemers, zowel bestuurders als medewerkers van de betrokken gemeenten, provincies Utrecht en Noord-Holland, maatschappelijke organisaties, belangenverenigingen en landgoedeigenaren aanwezig. Gedeputeerde Mirjam Maasdam van de provincie Utrecht sprak haar waardering uit voor de inzet, betrokkenheid en vooral ook het enthousiasme van de aanwezigen. De bijeenkomst stond in het teken van de ruimtelijke ambities en wat er voor nodig is deze waar te maken.


Ruimtelijke ambities
Welke ruimtelijke ambities hebben de komende 10 jaar prioriteit om de bijzondere natuur, het landschap, de cultuurhistorie en recreatievan de Heuvelrug te behouden en te ontwikkelen? Samen met een groot aantal gebiedspartijen, betrokken vrijwilligers en lokale belangen- en gebruikersgroepen is dit de afgelopen maanden in beeld gebracht. Het resultaat is samengevat in een ambitiekaart en brochure.

Een beweging
Het mogelijk maken van de ruimtelijke ambities vraagt een nieuwe vorm van samenwerking tussen de partijen en nieuwe vormen vanfinanciering. Ook daar ging het tijdens de bijeenkomst over. Voorzitter Nationaal Park Heuvelrug nieuwe stijl, Janine Caalders, zegt hierover "Deze nieuwe beweging zie je gelukkig ontstaan. Het vertrouwen in het Nationaal Park en in de samenwerking is gegroeid. Dat maakt dat we het komende half jaar de belangrijke stap kunnen gaan zetten vanambitie naar uitvoeringsprogramma, met afspraken over organisatie en financiering".

 

Bekijk hier het wandverslag van de middag.


Een wandelaar, ondernemer, boswachter en landgoedeigenaar aan het woord over wat voor hen de waarde van het Nationaal Park is.