07 juli 2015

Bart Krol: "Meer natuur veilig voor de toekomst"

Bart Krol is als Gedeputeerde Natuur vanuit de Provincie Utrecht aanspreekpunt voor het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Hij vertelt waarom het Nationaal Park zo waardevol is voor Utrecht, Nederland en Europa.

 

"In de provincie Utrecht is het goed leven, wonen, werken en recreëren. Niet voor niets is Utrecht voor de tweede keer dit jaar uitgeroepen tot topregio door de Europese Unie. Dit komt mede door het grote aanbod van beleefbare natuur, in combinatie met een grote verscheidenheid aan landschappen en recreatiemogelijkheden.

 

"Meer natuur veilig voor de toekomst, beleefbaar voor haar bezoekers."

 

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is één van de grootste aaneengesloten Nederlandse bosgebieden en draagt hier dan ook in zeer grote mate aan bij. De komende jaren gaan we ons als provincie, samen met de gebiedspartners, inzetten om het park nog meer op de kaart te zetten. Zowel nationaal als internationaal. We gaan kijken of we het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug kunnen uitbreiden tot over de hele Utrechtse Heuvelrug. Hiermee wordt de natuur in een nog groter gebied veilig gesteld voor de toekomst, en nog beter beleefbaar voor haar bezoekers."