06 juli 2017

Heuvelrug wint prijs voor meest natuurvriendelijke MTB-route

Heuvelrug wint prijs voor meest natuurvriendelijke MTB-route


Vrijdag 30 juni werden de Dutch MTB Trail (DMT) Awards uitgereikt. De route Leersum op de Heuvelrug is hierbij in de prijzen gevallen voor de route die het meest rekening houdt met natuur. Iedereen die hieraan bij heeft gedragen: gefeliciteerd!

 

Sinds 2014 heeft de Heuvelrug een aantal goed aangelegde en onderhouden MTB-routes. Aangelegd door de MTB-ers zelf. Ongeveer 300 vrijwilligers zorgen voor het onderhoud van de routes. De kosten voor aanleg, beheer en onderhoud worden gedekt uit de opbrengsten van de verkoop van MTB-vignetten. ​

 

Afspraken tussen MTB-ers en eigenaren

Stichting MTB Heuvelrug, terreineigenaren en het Nationaal Park hebben onlangs afspraken gemaakt over de voortzetting van de samenwerking aan de mountainbikeroutes op de Heuvelrug. Er zijn afspraken vastgelegd over o.a. verantwoordelijkheden voor onderhoud op en rond de paden, en inzet van de opbrengsten van het MTB-vignet voor investeringen in het routenetwerk en natuurprojecten. Uitgangspunt is dat terreineigenaren op vrijwillige basis een route op hun terrein kunnen toestaan, en dat zij samen met de MTB-vrijwilligers zorgen voor het onderhoud.