17 mei 2018

Hoe wil jij Utrechts erfgoed wereldberoemd maken?


De provincie Utrecht barst van de bijzondere geschiedenis, historische objecten en unieke verhalen: ons Utrechts erfgoed. Sommige zijn bekend, denk aan de grachten van Utrecht, Nijntje of Paleis Soestdijk. Andere zijn minder bekend, zoals de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Pyramide van Austerlitz op de Utrechtse Heuvelrug. Dat is ons Utrechts erfgoed. Deze zomer willen we dit erfgoed nog beter in de schijnwerpers zetten. En daar hebben we jouw hulp bij nodig! Vraag aandacht voor wat jij belangrijk vindt en maak kans op mooie geldprijzen.

 

De prijsvraag:
 

Hoe kunnen we het erfgoed in de provincie Utrecht wereldberoemd maken?

 

De Utrechtse Heuvelrug mag hier natuurlijk niet in ontbreken. Denk eens aan een van de vele buitenplaatsen die de Heuvelrug rijk is of de gevarieerde landschappen die 150.000 jaar geleden zijn ontstaan. En hoe kunnen we daar de aandacht op vestigen? Wat is jouw idee om het erfgoed in de provincie Utrecht wereldberoemd te maken?

Naast buitenplaatsen en landschappen kunnen ook erfgoed van verhalen, tradities, schilderijen, archieven, levend erfgoed, rituelen, muziek, natuurerfgoed, archeologie en theater in aanmerking komen. We vinden het wél belangrijk dat het over de provincie Utrecht gaat.

 

Van 12 mei tot 15 juli 2018 kun je meedoen met de prijsvraag door een idee in te zenden en maak je kans op de hoofdprijs van €2.500,-, een luchtballonvaart en de toffe Utrecht Wereldberoemd fiets.

 

Lees meer op de website: www.utrechtwereldberoemd.nl