07 juli 2015

Informatiepunten Utrechtse Heuvelrug geopend

Met het overhandigen van de VVV-vlag aan de familie Ruijs opende de Zeister wethouder Sander Jansen in het theater/hotel Figi Zeist op woensdag 1 juli 2015 het eerste VVV Info Café in de provincie Utrecht.

 

Het nieuwe informatiepunt is een initiatief van hotel Figi en het onlangs gestarte Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei. Ook in Doorn zijn drie informatiepunten geopend. Het past in de toeristische ambities om de gastvrijheid van de Utrechtse Heuvelrug verder te vergroten.

 

Toerisme economisch belangrijk

“Met een jaarlijkse toegevoegde waarde van ruim 325 miljoen euro en werkgelegenheid voor zo’n 20.000 mensen zijn recreatie en toerisme ontzettend belangrijk voor de Utrechtse Heuvelrug”, zegt wethouder Sander Jansen. “Om economisch succesvol te blijven moeten we dus blijven inspelen op de wensen van de moderne consument, die verwacht dat informatie doorlopend beschikbaar is op voor hem relevante plekken en momenten. Daarom zijn we enthousiast over het nieuwe VVV Info Café in Figi dat mensen voortaan elke dag van informatie voorziet.”

Elke dag geopend
Het infocafé vervangt de balie die na het sluiten van de voormalige VVV-winkel tijdelijk in het gemeentehuis was gevestigd. “Een belangrijk nadeel van die locatie was dat het gemeentehuis in weekenden en op feestdagen gesloten is, op die dagen komen verreweg de meeste bezoekers”, zegt directeur Michiel van der Schaaf van het RBT. “We zijn daarom blij met de samenwerking met Figi. Aan de vooravond van het toeristisch hoogseizoen is er een goed herkenbaar VVV informatiepunt in Zeist waar bewoners en bezoekers doorlopend terecht kunnen voor folders, evenementeninformatie, VVV cadeaubonnen, fiets- en wandelroutes en ander veel voorkomend informatiemateriaal.”

Impuls voor regio
Diederik Ruijs van Figi ziet het infocafé als een logische stap in de ontwikkeling van zijn bedrijf; “Door toevoeging van een VVV informatiepunt kunnen we onze bezoekers nog beter informeren, hen onder het genot van een kop koffie of een lunch ontvangen en inspiratie bieden om Zeist en de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken en nog eens terug te komen naar ons prachtige gebied. Op die manier verlengen we met elkaar de verblijfsduur en verhogen we het herhaalbezoek, wat een impuls geeft aan de regionale economie.”

Het VVV Info Café is gevestigd aan het adres Het Rond 2 in Zeist en is zeven dagen per week geopend.

Het VVV Agentschap in Huis Doorn is geopend van woensdag t/m vrijdag (13-17 uur) en op zaterdag en zondag (12-17 uur). Buiten die tijden kunnen bezoekers dagelijks terecht bij de VVV Info Points bij Plein 6 (Dorpsplein 6) en De Notabelen (plein 1923 14).