04 juni 2018

Interactief festival FOODproof keert terug op 10 juni in Doorn


Zondag 10 juni vindt FOODproof weer plaats. Hét interactieve festival in Doorn met WORKSHOPS, DESIGN, THEATER, MUZIEK, PROEVEN en MEER. Jong en oud kunnen op het festivalterrein deelnemen aan een breed scala aan activiteiten in de prachtige bloemen- en moestuin van de historische buitenplaats Hydepark. Een zomers spektakel dat je niet mag missen.

 

FOODproof Interactie

Tussen 11.00 en 21.00 uur vormt de historische tuin het toneel waar vele workshops worden gehouden. Bereid jouw eigen vleesvervangers of ga op avontuur met De Natuurkok om je eigen ingrediënten in de natuur te zoeken en mee te koken. Ontdek nieuwe Italiaanse gerechten en laat je onderdompelen in de verwerking van restafval tijdens Culigarden & Fermenteren. En dat is nog niet alles, want ook dit jaar kun je jouw zintuigen testen bij het blind proeven en blind koken.

 

FOODproof Design

Het festival dient elk jaar als podium voor jonge kunstenaars en designers om hun werk te tonen. Dit jaar komen intrigerende projecten voorbij, waaronder Gene Machine, Dining Toys, BRUM, The meat factory, Brit Melach, Amuse Gueule en meer. De designers presenteren hun ontwerpen en vertellen je er alles over.

In de Voedselapotheek kun je deelnemen aan Genees Smakelijk. Een ware experience waarbij de relatie tussen voeding en gezondheid aan de kaak wordt gesteld. Durf jij aan te schuiven?

 

FOODproof Kids

Voor de jongste bezoekers is tijdens FOODproof altijd extra aandacht. Niet alleen keert het succesvolle FOODproof Paspoort terug, waarmee kinderen geheel op eigen houtje het festivalterrein kunnen ontdekken. Ook kunnen de jongere bezoekers deelnemen aan een workshop om ware Compostkunst te maken. Met restafval boetseer je fantasiedieren die in jouw lichaam wonen en je helpen bij de verwerking van voedsel van ‘mond tot kont’.

Entertainment is ook volop aanwezig, bijvoorbeeld Bakkersvrouw Kaatje die met Het Broodmannetje in een muzikale voorstelling betoverde broodjes bakt, die ervoor zorgen dat je nooit meer ruzie maakt.

 

FOODproof Theater, muziek en meer
Iedereen zit eerste rang bij vermakelijke acts tijdens FOODproof. Laat je verrassen door de steltenlopers Zonnebloemen en Bij, geniet van Vera Fiselier die vele liedjes zingt en swing mee op de keltische klanken van Nae Bother.

 

ArtYShock is dit jaar ook weer van de partij. Deze duurzame dames zijn twee bevlogen biodynamische wetenschappers die jouw FOODtalenten ontdekken en FOODadvies geven. “Je wordt immers wat je eet!”.

 

FOODproof zou geen foodfestival zijn zonder de FOODmarkt waar weer een brede variëteit aan lekkere hapjes en drankjes verkrijgbaar zijn. Van poffertjes tot carpaccio, koffie en appeltaart, fruit en meer. En geniet op het terras van Theehuis ’t Sand. Want weer of geen weer, veel activiteiten zijn overdekt en ook als het regent gaat FOODproof gewoon door. Je hoeft zondag ook niet te koken. We gaan door tot 21.00 uur dus sluit de avond af op de Paardenweide.

 

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.food-proof.nl