23 maart 2017

Mini-cursus Gastheer van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug start in mei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De lente is begonnen en de eerste gasten melden zich aan de balie. Hét moment om je kennis over de omgeving bij te spijkeren. Zo kun jij gasten van de leukste weetjes voorzien en de beste informatie geven over de prachtige omgeving waarin ze verblijven.

 

Op dinsdag 2 mei organiseert IVN Utrecht in samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme en de Provincie Utrecht de mini-cursus Gastheer van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Deze cursus is bedoeld voor frontoffice medewerkers, horecamedewerkers en gidsen/excursieleiders.


Vind antwoord op vele vragen

Wat is er nu zo bijzonder aan Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? Hoe is het ontstaan en op welke plekken / langs welke routes kun je dit het beste beleven? Welke flora en fauna kun je onderweg tegenkomen? Wat is er cultureel gezien bijzonder aan de omgeving? Waarom zijn er zoveel landgoederen, hoe komt dat zo, wie wonen er en welke zijn te bezoeken? Welke promotie materialen zijn er, waar zijn de bezoekerscentra en welke excursies worden er zoal georganiseerd? Deze vragen en nog veel meer komen aan bod tijdens de mini-cursus. Kortom, alle informatie waarmee je jouw gasten een extra service kan bieden!

 

Programma

De mini-cursus duurt één dag. We starten op dinsdag 2 mei om 9.30 uur en sluiten om 17.00 uur af.
- Ochtendprogramma: theoretisch gedeelte over Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, natuur- en cultuurwaarden
- Middagprogramma: Excursie in het Nationaal Park onder leiding van een expert

Locatie: volgt


Kosten en aanmelden

De kosten van de mini-cursus zijn €150.- (incl BTW) per deelnemer. Hiervoor ontvang je een geheel verzorgde cursusdag (inclusief lunch), een cursusmap met alle achtergrondinformatie over de Heuvelrug en een certificaat.

 

Meld je nu hier aan.
Aanmelden kan tot 31 maart a.s.

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een mailtje aan: w.m.fousert@ivn.nl


Over Gastheer van het Landschap

De cursus Gastheer van het Landschap leidt recreatie-ondernemers op om hun gasten beter te kunnen informeren over het landschap, de natuur en de eigen omgeving. Zo maken zij het verblijf van hun gasten én het gebied aantrekkelijker. Hiermee onderscheiden bedrijven zich als duurzame onderneming met aandacht voor natuur en landschap en als enthousiaste ‘Gastheer van het Landschap’. Deze cursus is nu in de regio van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug drie keer georganiseerd en heel goed ontvangen door de deelnemers / bedrijven. Speciaal voor medewerkers en vrijwilligers in de frontoffice organiseren we nu in het seizoen een verkorte cursus.