Home   ›   Nieuws   ›   Archief   ›   Mooiste natuurgebied van Nederland
11 oktober 2016

Mooiste natuurgebied van Nederland

Vol trots mogen wij melden dat Nationaal Park Heuvelrug genomineerd is voor de publieksverkiezing ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’!

 

De Heuvelrug is een uniek aaneengesloten gebied met hoge natuurwaarde. De Heuvelrug ligt letterlijk in de achtertuin van miljoenen Nederlanders en vormt het grootste aaneengesloten bosgebied van de Randstad. Het is een eeuwenoud natuurgebied dat zich onderscheidt door haar rijkheid en verscheidenheid in natuur en cultuur waar je fantastisch kan recreëren, wonen en ondernemen. Groen is het Goud van de Heuvelrug! Al ruim 100 jaar werken publieke en private krachten samen om de rijkdom aan natuur en cultuur in deze regio te behouden en te ontwikkelen. Burgers, ondernemers, natuurorganisaties, landgoederen en overheden, met daaromheen duizenden vrijwilligers. Het zuidelijk deel van de Heuvelrug is sinds 2003 een Nationaal Park, de rest van de Heuvelrug wil daar nu bij aansluiten. Er wordt gewerkt aan één groot natuurgebied van Grebbeberg tot aan het Gooimeer. Door op het Nationaal Park Heuvelrug te stemmen als mooiste natuurgebied van Nederland help je mee aan het behoud en duurzame ontwikkeling van de karakteristieke natuur, de landschappen en het erfgoed van de Heuvelrug.

 

Verkiezing 'Mooiste Natuurgebied van Nederland'

De verkiezing mooiste natuurgebied is een initiatief van het Rijk om het Nederlands publiek meer te betrekken bij wat onze natuur te bieden heeft én om natuurgebieden de kans te geven zich te ontwikkelen. Daarnaast draag deze verkiezing draagt bij aan de bekendheid van onze natuur, en daarmee aan de waardering ervoor. De gebieden met de meeste stemmen ontvangen 300.000 euro om te investeren in kwaliteit en toegankelijkheid.

 

Maandag 31 oktober om 19:00uur worden de winnaars bekend gemaakt, live in de uitzending bij De Wereld Draait door.

 

Bedankt voor uw hulp!
Janine Caalders, voorzitter van Nationaal Park Heuvelrug heeft een persoonlijke videoboodschap voor u.

 

Meer informatie

Lees hier het persbericht: Nominatie Nationaal Park Heuvelrug

Brochure: De Heuvelrug bron van natuur en cultuur