15 december 2016

Nieuwe groep NatuurWijzers wordt opgeleid om kinderen de natuur te laten ontdekken

In het najaar van 2016 is een nieuwe groep vrijwilligers gestart met de training NatuurWijs in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. In de prachtige omgeving van het Leersumse Veld leren de vrijwilligers hoe ze hun liefde voor natuur al spelendewijs kunnen overbrengen aan kinderen. In dit flimpje een impressie:


Het enthousiasme over de training is groot: "Met NatuurWijs leer ik om de zintuigen open te zetten, en het gebied in me op te nemen. Door in stilte te luisteren naar het geritsel van bladeren, bijvoorbeeld. Zo mooi...", aldus een van de vrijwilligers.

 

De kersverse NatuurWijzers zullen komend jaar voor het eerst met basisschoolklassen op pad gaan in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Na succesvolle afronding van dit praktijkonderdeel, ontvangen de vrijwilligers hun NatuurWijs-certificaat.

 

Het educatieprogramma NatuurWijs in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug bestaat al langer. In 2010 is de eerste groep NPUH-NatuurWijzers opgeleid. Jaarlijks verzorgen deze 8 vrijwilligers onvergetelijke natuurbelevenissen aan ruim 225 basisschoolleerlingen. Vanaf 2017 wordt dit team dus versterkt met nog 11 nieuwe NatuurWijs vrijwilligers.

 

Scholen die interesse hebben in NatuurWijs in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug kunnen meer informatie vinden op de educatiepagina van deze website.

 

NatuurWijs in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Provincie Utrecht, Rabobank Utrechtse Heuvelrug en Prins Bernhard Cultuurfonds.