12 juli 2016

Overhandiging eerste exemplaren Heuvelrug Doe & Ontdekboek

Tijdens de zomervakantie hoeven kinderen zich dit jaar geen moment te vervelen op de Heuvelrug & in de Vallei. Met het speciale kidsprogramma en het Heuvelrug Doe & Ontdekboek komen ze tijd te kort. Bos, hei, duinen, kastelen, avontuur….er is zoveel leuks te doen op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei! In het nieuwe Heuvelrug Doe & Ontdekboek en op de aanvullende website kids.opdeheuvelrug.nl staan alle uitjes voor kinderen op een rij.

 

Woensdag 29 juni jl. zijn de eerste exemplaren van het Heuvelrug Doe & Ontdekboek door avonturier Bamboo Bill van Ouwehands Dierenpark Rhenen overhandigd. Heleen Bronder (hoofd communicatie & marketing van het Nationaal Militair Museum Soest) en Robin de Lange (directeur van Ouwehands Dierenpark Rhenen) namen de boeken in ontvangst. Diverse partners van het RBT waren hierbij aanwezig met hun kinderen die allen een Heuvelrug Doe & Ontdekboek hebben ontvangen.

 

Wat kinderen leuk vinden

Het Doe & Ontdekboek is samen met de jeugd ontwikkeld en samengesteld. Michiel van der Schaaf, directeur van Regionaal Bureau Toerisme voor de Utrechtse Heuvelrug & Vallei: “Door kinderen zelf te vragen wat ze willen, kom je tot verrassende inzichten die leiden tot producten die werken zoals het Doe & Ontdekboek. Van het boek worden 12.500 exemplaren gedrukt die straks onder andere verkrijgbaar zijn op diverse vakantieparken, campings, VVV’s en attracties op de Heuvelrug & in de Vallei. “

 

In het Heuvelrug Doe & Ontdekboek is onder andere opgenomen: De ultieme Heuvelrug Bucketlist (militair zijn, schattenjacht, vliegeren, gluren bij de keizer), dieren spotten, Grebbelinie, tochten vol actie, groet een mammoet, uitkijkpunten, het leven van een rijke stinkerd, fietsen/vliegeren/wandelen/spelen/picknicken op een vliegbasis, en nog veel meer!

 

Het Heuvelrug Doe & Ontdekboek is een initiatief van RBT Heuvelrug & Vallei en is tot stand gekomen dankzij medewerking van de partners Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Ouwehands Dierenpark Rhenen en Nationaal Militair Museum Soest.