Home   ›   Nieuws   ›   Archief   ›   Panorama Heuvelrug in de maak
12 oktober 2015

Panorama Heuvelrug in de maak

Het is de droom van de kunstenaars Leo Dekker, José Raayman en Heidi Zoestbergen, om een groot geschilderd panorama te realiseren. Als inspiratie hebben ze gekozen voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug in al haar verschijningsvormen. Bossen, heide, landgoederen, rivierenlandschap, uiterwaarden en andere, zowel alledaagse als bijzondere, plaatsen.

 

Optische illusie

Panorama Heuvelrug wordt een bijzondere belevenis voor de kijker, van wel 50 meter omtrek en 4,3 meter hoog. Met gebruik van natuurlijke materialen wordt een overgang gecreëerd van de voorgrond naar het geschilderde doek, waardoor er een optische illusie ontstaat. Als je middenin het kunstwerk staat, heb je het gevoel daadwerkelijk in het Utrechtse landschap te staan.

 

Panorama in de bomentuin

Stichting Panorama Heuvelrug heeft een samenwerkingsovereenkomst met de bomentuin het Von Gimborn Arboretum te Doorn. Het panorama wordt daar onderdeel van een nieuw te bouwen bezoekerscentrum. Met het panorama wordt een cultuurhistorisch monument gerealiseerd voor een groot publiek, zowel voor de huidige als toekomstige generaties.

 

Nieuwsgierig geworden?

Op dit moment worden de delen voor het panorama geschilderd in het atelier aan de Bosstraat 1 in Driebergen. Het atelier is iedere laatste vrijdagmiddag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur geopend voor belangstellenden. U kunt het project ook steunen door sponsoring of een gift over te maken op NL19INGB0006068386 t.n.v. Stichting Panorama Heuvelrug.

 

Kijk op de website www.panoramaheuvelrug.nl