Home   ›   Nieuws   ›   Archief   ›   Start Green Race met Jochem Uytdehaage
26 maart 2018

Start Green Race met Jochem Uytdehaage


 

 

 

Op zondag 25 maart vierde de stichting Green Race haar officiële start tijdens het Spring Time Startevent bij de Bosrand in Amerongen.

 

De Green Race is een initiatief van een groep enthousiaste (sport) organisatoren op de Utrechtse Heuvelrug. De stichting heeft tot doel mooie sportevenementen te organiseren in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een deel van de inkomsten gaat ‘terug’ naar de natuur voor het uitbreiden van de flora en fauna.

 

Jochem Uytdehaage
De aftrap werd verricht door, oud Olympisch schaatskampioen én inspirator van de Green Race, Jochem Uytdehaage. Als voormalig atleet ziet Jochem meer en meer het nut en de noodzaak van het feit dat je goed voor jezelf moet zorgen. Dat vitaliteit voor de mens super belangrijk is en dat bewegen in de natuur daar een hele belangrijk onderdeel van is.

 

Samenwerkingsovereenkomst

Een ander belangrijk moment was de ondertekening van de samenwerkovereenkomst tussen Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en de Stichting Green Race. Deze overeenkomst symboliseert de band tussen het Nationaal Park en de Green Race met als uitgangspunt “Sporten in en voor de Natuur”. Janine Caalders, voorzitter van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, tekende namens het park.

 

Wandelen, mountainbiken of trailrunnen

Tijdens het startevent gingen de deelnemers de natuur in om te wandelen, mountainbiken of trailrunnen. Na afloop werd er soep geserveerd in samenwerking met Jan van Diederen – winnaar van de Gouden Soepel – en de stichting Samen aan de Soep. Deze stichting nodigt mensen, organisaties en ondernemers uit om door samen te ‘soepen’, elkaar te leren kennen, met elkaar in gesprek te gaan.

 

Meer weten?

Joost Doelman 06 27 04 33 88 | Myra Lith 06 46 25 80 36

info@greenrace.nl en greenrace.nl