Home   ›   Nieuws   ›   Archief   ›   Trimbaan Zeisterbos hersteld
03 augustus 2017

Trimbaan Zeisterbos hersteld

Sportieve bewoners van de omgeving Zeist kunnen weer de natuur intrekken voor hun dagelijkse portie gezondheid. De trimbaan in het Zeisterbos is namelijk weer opgeknapt. De afgelopen jaren was de trimbaan in verval geraakt. Samen met vrijwilligers zijn de onderdelen hersteld en zijn er nieuwe borden geplaatst.

 

De trimbaan
De trimbaan van het Zeisterbos is een parcours wat te volgen is voor een sportieve uitdaging. Het bestaat uit 23 onderdelen waar oefeningen gedaan kunnen worden. Op de bordjes staan deze oefeningen aangegeven met instructies, inclusief een uitgebreid instructiebord aan het begin.

 

Hersteld
De afgelopen jaren waren de onderdelen en bordjes in verval geraakt. Nu zijn de meeste onderdelen weer hersteld. Ook zijn er nieuwe borden geplaatst. Een nieuwe vrijwilligersploeg heeft daarbij geholpen, die bestaat uit jonge bewoners van Reinaerde.

 

Vrijwilligers
De aankomende tijd zullen nog enkele onderdelen verder opgeknapt moeten worden en enkele gaten gedicht moeten worden die door honden gegraven zijn. De nieuwe vrijwilligersploeg gaat zorg dragen voor dit periodieke onderhoud van de trimbaan.

 

Sportieve tip
Voor bewoners van Zeist is het Zeisterbos makkelijk te bereiken, wat direct oostelijk tegen het dorp aanligt. Een rondje hardlopen over de Krakeling, Kozakkenput en door het Zeisterbos is mooi te combineren met de trimbaan. Ook voor mountainbikers is de trimbaan interessant. Bij het startpunt van de mountainbikeroute in het Zeisterbos is op steenworpafstand de trimbaan te vinden. Enkele onderdelen ervan bestaan uit rek- en strekoefeningen die voor of na het fietsen gedaan kunnen worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Utrechts Landschap