30 juni 2015

Utrechts Landschap eigenaar van eeuwig groen Kerckebosch

Utrechts Landschap is eigenaar geworden van de natuur in woonwijk Kerckebosch. Daarmee is de natuur in deze woonwijk in Zeist voor altijd beschermd.


Op het heideveld in Kerckebosch, te midden van honderden schapen, werd de koopovereenkomst ondertekend door directeur Saskia van Dockum van Utrechts Landschap, wethouder Marcel Fluitman van de gemeente Zeist (links) en directeur Jan Roelofsen van de Wijkontwikkelingsmaatschappij.

 

De schapen gaan het heideterrein in Kerckebosch kort houden, waardoor het niet overgroeid raakt. Daarvoor komen zij er straks één tot twee keer per jaar grazen.

 

Groene woonwijk

Kerckebosch bestaat uit zes buurten, van elkaar gescheiden door bosgebieden die samen het ‘binnenbos’ van Kerckebosch vormen. Het is de eerste keer dat Utrechts Landschap een natuurgebied midden in een woonwijk gaat beheren. Doordat Kerckebosch met zijn bos, heide en parkachtige landschap vrijwel direct grenst aan landgoed Heidestein, ontstaat er een grotere natuurlijke verbinding. Bovendien garandeert de aankoop dat de natuur hier voor altijd en eeuwig bewaard wordt. Volgens de statuten van Utrechts Landschap mogen eenmaal aangekochte gronden nooit verkocht worden.


Kijk voor meer informatie over de natuurgebieden en activiteiten op www.utrechtslandschap.nl bij Heidestein, Bornia en bij Zeisterbos.