Home   ›   Nieuws   ›   Archief   ›   Vernieuwd fietsknooppuntenssyteem!
21 juli 2014

Vernieuwd fietsknooppuntenssyteem!

Vanaf deze zomer kun je als fietsliefhebber in het Nationaal Park makkelijker je weg vinden met het vernieuwde fietsknooppuntensysteem.

Eind juni werd het vernieuwde provinciale fietsknooppuntensysteem onthuld door gedeputeerde Ralph de Vries: “Het is een prachtig netwerk dat het afwisselende Utrechtse landschap ontsluit voor inwoners en bezoekers en dat beter aansluit op het toeristisch-recreatief product en dus economisch gezien ook meer zal opleveren.” De provincie heeft het fietsknooppuntensysteem in 2008 aangelegd;
met de ervaringen van de fietsers en gemeenten is het systeem nu geoptimaliseerd.

 

Er wordt tevens 150 kilometer nieuwe fietsroute aangelegd, waarin o.a. de thematische fietsroute ‘Heel de Heuvelrug’ is opgenomen en zijn er nieuwe verbindingen gelegd met aangrenzende provincies. Ook het Let de Stigterfietspad, vanaf de Sandenburgerlaan tot aan Rhenen, is opgenomen in het knooppuntensysteem. Daarmee wordt dit fietspad beter bewegwijzerd. Ook worden 400 informatiepanelen vernieuwd. Op de nieuwe informatiepanelen is de topografie en het netwerk duidelijker leesbaar en staat een QR code waarmee verwezen wordt naar meer informatie over het gebied. Ook wordt binnenkort een handzaam fietskaartje van de Heuvelrug uitgebracht.