Home   ›   Nieuws   ›   Archief   ›   Visarend in de Palmerswaard
08 november 2017

Visarend in de Palmerswaard


De visarend is gesignaleerd in de Palmerswaard in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een goed teken voor de ontwikkeling van het natuurgebied. De Palmerswaard is vorig jaar opnieuw ingericht. Er is een nevengeul gegraven en er is meer variatie aangebracht.

 

De bestaande natuurwaarden zijn zoveel mogelijk behouden, zoals de beverburchten, poelen en stroomdalflora langs de rivieroever. Een paar maanden later stond het gebied al volop in de bloei. Deze zomer bloeiden er onder andere zwanenbloem, blaartrekkende boterbloem en rode ogentroost. De vele distels zorgden ervoor dat putters talrijk rondvlogen. In de wilgen floot de cetti's zanger zijn riedeltje.

 

De Palmerswaard vormt een belangrijke schakel in natuurgebieden langs de Rijn. Dat de visarend er nu te vinden is, geeft aan dat er ook op grotere schaal voldoende rust en foerageermogelijkheden te vinden zijn voor de grotere roofvogels. De afgelopen jaren was de visarend al een vaste gast geworden in de Blauwe Kamer, nog geen 4 kilometer verderop. Ook de zeearend wordt regelmatig waargenomen in de omgeving.

 

Michael de Vries maakte unieke opnames van de Palmerswaard, inclusief de etende visarend.

 

Kijk hier voor meer informatie over dit gebied en wandelmogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Peter Pfeifer

Bron: Utrechts Landschap