24 mei 2018

Woensdag 6 juni wandelexcursie door het Amerongse Bos


Over het Amerongse Bos valt veel te vertellen. Bijvoorbeeld over het ontstaan van de Utrechtse Heuvelrug en dus ook de Amerongse Berg gedurende de voorlaatste ijstijd, zo’n 150.000 jaar geleden.

Of over de vroegere bewoners van het dorp en het kasteel en de sporen die zij in het landschap hebben achtergelaten. Over flora en fauna en over bosbeheer. Kortom boeiende wetenswaardigheden en genoeg reden om eens deel te nemen aan één van de wandelingen die regelmatig worden georganiseerd.

 

Op 6 juni a.s. is het weer zo ver. Dan organiseert Utrechts Landschap/Amerongse Bos weer een boeiende avondwandeling door het landschap op en rond de Amerongse Berg.

We vertrekken om 19.00 uur vanaf het infocentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Van daar gaat u o.l.v. één van onze deskundige gidsen het bos en de directe omgeving verkennen en kunt u genieten van alles wat u ziet en hoort. De wandeling duurt zo’n 1,5 tot 2 uur en na afloop bent u weer terug op het vertrekpunt waar u vlakbij uw auto heeft geparkeerd. Deelname is gratis en u hoeft zich vooraf niet op te geven. Ook uw hond is welkom en mag, mits aangelijnd, mee. Parkeren kan op de Groene Entree aan de Burgwal in Amerongen. Van daar loopt u in enkele minuten naar het infocentrum.

 

Wij zien u graag komen op 6 juni a.s.!