Home   ›   Nieuws   ›   Archief   ›   Word jij Gastheer van ons Nationaal Park?
22 september 2017

Word jij Gastheer van ons Nationaal Park?


Natuur speelt een belangrijke rol bij de keuze van toeristen en dagjesmensen. Op 26 oktober start een nieuwe Gastheercursus waarin ondernemers in en rond het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug leren als geen ander de mooiste plekjes te vinden. Als Gastheer van het Nationaal Park kun je de toeristische ervaring van gasten en klanten verrijken terwijl je bijdraagt aan de waardering van het mooie en bijzondere landschap.

 

Onze voorouders wisten het al: de Utrechtse Heuvelrug is een oase van rust, natuur en landschappen die tot de verbeelding spreken. Niet voor niets bouwden welgestelde lieden uit het verleden hier hun buitenhuizen en kastelen. Nergens in Nederland vind je dan ook zo’n aangename afwisseling tussen cultuur en natuur. Tijdens vier bijeenkomsten krijgen ondernemers uit de regio informatie over de bijzondere waarden van het nationaal park en natuurgerichte en duurzame recreatie.

 

Wat levert de Gastheercursus op?

Behalve dat de opgedane kennis over onder andere de ontstaansgeschiedenis en flora en fauna overgedragen kan worden aan gasten en klanten, werken de cursisten samen aan een toeristisch arrangement. De beheerders van het nationaal park nemen de deelnemers mee op meerdere excursies langs de pareltjes van het gebied. Een marketingspecialist adviseert hoe de gastheren hun onderneming met aandacht voor natuur en landschap, nog beter op de kaart kunnen zetten. Na afloop zijn de nieuwe Gastheren onderdeel van het ondernemersnetwerk, herkenbaar aan het vignet op de gevel.

Bekijk alle voordelen

 

Voor wie?

Deze cursus is interessant voor eigenaren en medewerkers van alle bedrijven en instellingen die zich betrokken voelen bij recreatie en toerisme in en rond het Nationaal Park. Zowel voor eigenaren als medewerkers is deze cursus een echte aanrader.

 

Cursusdetails

De cursus bestaat uit vier donderdagmiddagen, 26 oktober, 2 november , 16 november en 23 november, op verschillende mooie locaties in het Nationaal Park. De kosten bedragen 250 euro per deelnemer. Lees meer

 

Aanmelden kan met het formulier.