Home   ›   Over NPUH   ›   Educatie

Educatie


In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is de natuur het klaslokaal! Hier kun je over én in de natuur en cultuurgeschiedenis leren. Voor leerlingen op de basisschool en hun leerkrachten. Maar ook voor kinderen die graag een werkstuk willen maken over de Utrechtse Heuvelrug of hierover hun spreekbeurt willen houden.

 

Met je klas of school de Utrechtse Heuvelrug op

Zien, horen en voelen in de natuur is voor leerlingen een onvergetelijke ervaring en brengt natuurkennis en -liefde dichtbij. Met onze programma’s en lespakketten haal je als basisschoollera(a)r(es) alles in huis om leerlingen over de planten en dieren van de Utrechtse Heuvelrug te vertellen en ze mee de natuur in te nemen voor een dag vol verwondering.

 

Commissie Communicatie en Educatie

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vindt het belangrijk om kinderen met natuur in aanraking te brengen. Die ervaring, verwondering en kennis op jonge leeftijd zijn onmisbaar om de generatie van morgen affiniteit en verantwoordelijkheid voor een gezonde, natuurlijke leefomgeving mee te geven.

Daarom hebben we het onderwerp Educatie prominent op de agenda staan en is de commissie Communicatie en Educatie in het leven geroepen om Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug advies en inzicht te bieden.