Symposium 'Natuurlijk Gastvrij in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug'

Op dinsdag 14 januari 2020 vond het Symposium 'Natuurlijk Gastvrij in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug' plaats. Het symposium werd georganiseerd door het IVN Natuureducatie i.s.m. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en vond plaats op het prachtige Landgoed Zonheuvel.

 

Waarom dit symposium?

Als (recreatie-)ondernemer of natuurvrijwilliger op de Utrechtse Heuvelrug werk je met een prachtige en boeiende omgeving: een afwisselend landschap van heuvels, bossen, stuifzanden, heidevelden en statige landgoederen. Om jouw gasten en bezoekers een unieke natuurbeleving te bieden tijdens hun bezoek, geef je hen graag iets extra's mee over wat dit gebied zo bijzonder maakt. En andersom komen gasten voor zo’n verhaal of beleving graag bij je terug.

 

Tijdens het symposium hebben we ons daarom verdiept in de meerwaarde van onze omgeving en hoe die te vatten in ondernemerschap en recreatie. De zaal ging samen met sprekers, boswachters en collega-ondernemers/vrijwilligers in gesprek over recreatie en natuur. Daarnaast kon men deelnemen aan een van de worshops die handvatten boden om binnen de organisatie de verbinding met de omgeving te benutten. Om zelf ook een aantal kwaliteiten van het gebied te ervaren, gingen we er ook nog even op uit. De dag werd afgesloten met een informele borrel.

 

Bekijk de terugblik


Foto's