15 jaar Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Vier het mee!

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug - Wij zijn 15!


Op 11 oktober 2003 sloegen de landeigenaren op en rond de Utrechtse Heuvelrug de handen ineen en werd Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug officieel geopend. Inmiddels zetten landgoedeigenaren, natuurorganisaties, provincie Utrecht, gemeenten, terreinbeheerders en diverse andere belangenorganisaties zich al 15 jaar gezamenlijk in voor betere bescherming, beheer en ontwikkeling van de Utrechtse Heuvelrug.

 

In oktober bestond het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug 15 jaar! En dat lieten we niet ongemerkt voorbij gaan. Het Nationaal Park vierde de hele maand oktober feest met onder andere een speciale jubileumkrant die in de hele regio in een oplage van meer dan 200.000 stuks huis aan huis is verspreid, een fotowedstrijd via social media, het hijsen van de ‘Wij zijn 15’ vlag op 11 oktober jl. door circa 20 partners in het park, een feestelijke bijeenkomst op Landgoed de Paltz op 18 okt. jl. en in de herfstvakantie organiseerden we een Beleefweek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

 

Fotowedstrijd
Beleefweek
Beleefweek

Felicitatiefilm Wij zijn 15


Ter ere van het 15 jarig bestaan van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zijn meerdere stakeholders gevraagd het park te feliciteren. Een filmpje met schitterende beelden van het NP Utrechtse Heuvelrug is het resultaat.

NPUH projecten in beeld


Welke ontwikkelingen hebben de afgelopen jaren plaatsgevonden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? In het kader van de jubileumviering 'Wij zijn 15' brachten we een aantal unieke en bijzondere projecten in beeld:

Bijeenkomst op Landgoed de Paltz


Op 18 oktober was er op De Paltz in Soest een feestelijke bijeenkomst van een groot aantal partijen die gezamenlijk het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vormen. Lees meer..

15 jaar samenwerking


RTV Baarn intervieuwde voorzitter Janine Caalders over 15 jaar Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. 

 

Beleefweek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug


Tijdens de Beleefweek kon je overal in het Nationaal Park mee doen aan leuke activiteiten. Zo organiseerde Floor Landschapsbeheer op 27 oktober een publiekswandeling in Lage Vuursche. RTV Baarn nam een kijkje.

Aftermovie Beleefweek


Dit jaar vierden we de herfstvakantie buiten en gingen 'Back to nature' in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Tijdens de Beleefweek 2018 barstte het van activiteiten vol natuur, cultuur en sportieve uitdaging. 


Op de hele Utrechtse Heuvelrug hangt de vlag uit!


Op 11 oktober werden op 20 verschillende plekken in het Nationaal Park door diverse betrokken partijen, zoals landgoederen, terrein beherende organisaties, gemeenten en ondernemers, de speciale ‘Wij zijn 15’ vlag gehesen.