Uitdagende routes voor mountainbikers

De Utrechtse Heuvelrug – met zijn smalle bospaden, venijnige afdalingen en uitdagende heuvels – is bij uitstek geschikt voor fanatieke fietsers zoals mountainbikers. Beginner of gevorderd, voor iedere mountainbiker is er een passende uitdaging in het Nationaal Park.

Mountainbikeroutes

De Utrechtse Heuvelrug beschikt over 9 mountainbikeroutes, in totaal goed voor zo’n 95 kilometer fietsadrenaline: Amerongen, Austerlitz, Hoge Ginkel, Hoge Vuursche, Kwintelooijen, Lage Vuursche, Leersum, Rhenen en Zeist. Op deze routes zijn mountainbikers welkom, zolang ze rekening houden met andere recreanten en over een vignet beschikken. Alle routes vind je op de website MTB Utrechtse Heuvelrug.

Bekijk hier het kaartje met routes

Vignet

Kom je mountainbiken op de Utrechte Heuvelrug? Zorg dan dat je een mountainbikevignet voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug op zak hebt. Dit is sinds 1 februari 2015 verplicht. Heb je dit niet bij je, dan riskeer je een boete. Met het vignet draag je bij aan het onderhoud en de uitbreiding van het netwerk van mountainbikeroutes. Een vignet kost €7,50 en is een kalenderjaar geldig. Meer informatie over het vignet en de verkooppunten vind je op de site van MTB Utrechtse Heuvelrug.