Toegangsregels

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een plek voor ontmoetingen. Met natuur, cultuur én met anderen die van dit rijke hartje Nederland willen genieten. Dat betekent ook: rekening houden met de omgeving en met elkaar. Daarom gelden in het park gedragsregels, zodat iedereen veilig en comfortabel kan genieten van de Utrechtse Heuvelrug en de natuur niet wordt verstoord.

Lees de flyer ‘Toegangsvoorwaarden NPUH’ (pdf) 

Van zonsopgang tot zonsondergang ben je welkom in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Houd je aan de aangegeven wegen en paden. Daarbuiten is de natuur kwetsbaar voor verstoring. 

De wandel-, fiets- en paardrijpaden herken je aan onderstaande borden. Mag je er niet komen, dan staat er een rood kruis doorheen. 

Alle paardenpaden zijn toegankelijk voor ruiters. Menners doen er daarentegen verstandig aan om zich van te voren op de hoogte te stellen van de toegankelijkheid van de paardenpaden. Klik hier voor meer informatie. 

Voor mountainbikes zijn speciale routes aangelegd (zie hiervoor de site van mtb-utrechtseheuvelrug.nl). Houd rekening met elkaar en pas je snelheid aan als je te paard of per fiets medegebruikers passeert of kruist. 

Groepsactiviteit of evenement organiseren?

Zelf een groepsactiviteit of evenement organiseren in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? De medewerkers van het gebruikersloket helpen u graag verder. Zie deze pagina voor meer info.