Geniet van de smaak van het Nationaal Park

Steun de natuur met biologisch bier: Heuvelrugblond

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ontving in 2020 een smakelijk cadeautje van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei. Op initiatief van het RBT heeft de duurzame Utrechtse brouwerij De Leckere een Heuvelrugbier ontwikkeld: Heuvelrugblond. Iedereen die dit biertje drinkt, doet een bijdrage aan het behoud van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug. Dit heerlijke bier is nu ook te verkrijgen in de horeca en op vakantieparken in de regio!

De terrassen mogen weer iets langer open en we kunnen gelukkig in eigen land weer een beetje vakantie vieren. Het is dan ook tijd om iedereen op de Utrechtse Heuvelrug dit biertje te laten proeven en zo te genieten van de smaak van het Nationaal Park. Heuvelrug Blond is te koop bij een aantal locaties op de Utrechtse Heuvelrug: Buiten in de Kuil. Kijk voor een overzicht van verkooppunten op www.np-utrechtseheuvelrug.nl/bier.

Steun de natuur

Iedereen die dit bier drinkt, steunt hiermee gelijk de natuur. Voor ieder biertje dat gedronken wordt zorgt De Leckere voor een afdracht aan het Nationaal Park. Het Nationaal Park zorgt ervoor dat dat geld wordt besteed aan het beheer en behoud van de natuur.

Biologisch gebrouwen bier

Heuvelrug Blond is een biologisch gebrouwen bier met water van de Utrechtse Heuvelrug dat op 70 meter diepte wordt gewonnen. De Heuvelrug is 150.000 jaar geleden ontstaan door landijs dat het gebied omhoog stuwde. Onder de rug zit een grote voorraad bronwater, die gefilterd wordt door het zand en de natuur. Het is een stevig, hoppig speciaalbier “je proeft de natuur”.

Doe mee! Deel jouw proostmoment

Nationaal Park nodigt iedereen uit het glas te heffen met een (h)eerlijk Heuvelrug biertje en je bevindingen te delen via sociale media: maak een foto van jouw biermoment en zet deze op de verschillende sociale media met de hashtags #Heuvelrugbier #Heuvelrugblond #biervandeheuvelrug #steundenatuur.

Over Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug – bron van natuur en cultuur

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, een eeuwenoud kostbaar natuurgebied van 20.000 hectare, waarvan 10.000 hectare met de status Nationaal Park. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een plek waar mensen tot rust komen en nieuwe energie krijgen. Om al dit moois in stand te houden is er een brede samenwerking opgezet met gemeentes, provincie en eigenaren van natuurgebieden. Ook bewoners en ondernemers zijn in toenemende mate betrokken. Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is de aanjager en initiator van deze samenwerking.