Wat is er te doen


Van struinen door de Soesterduinen tot vorstelijk brunchen op een landgoed of kasteel. Ontdek unieke groene schatten in het Von Gimborn Arboretum, speur naar sporen in het Leersumse Veld of zwem in het door bossen omringde Henschotermeer. Je kunt de Heuvelrug ook van boven bekijken vanaf de uitkijktoren in de Kaapse Bossen, 70 meter boven NAP vanaf de Amerongse Berg of de militaire geschiedenis ontdekken in het Nationaal Militair Museum, op Park Vliegbasis Soesterberg of bij het Grebbelinie bezoekerscentrum. Ontdek de regio met gids of een kaart, te voet of per mountainbike, met familie of juist alleen. Het kan allemaal op de Utrechtse Heuvelrug!

 

Activiteiten
Fietsen
Paardrijden
Vogels kijken

Ontdekken

In het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug valt altijd wel iets te ontdekken: van ijsvogel tot zandverstuiving. En de Heuvelrug biedt meer: bijzondere horeca en musea die de rijke historie en cultuur van de regio tonen. Bekijk de ontdekkaart.

In vogelvlucht

Laat je in dit filmpje meenemen naar het Nationaal Park en waan je zomaar even midden op de Utrechtse Heuvelrug. Maak kennis met de veelzijdige natuur, de grote variatie aan planten en dieren en de diverse activiteiten die je er allemaal kunt ondernemen.