Home   ›   Doen   ›   Paardrijden

Ruiteren en mennen in NP Utrechtse Heuvelrug


Voor ruiters en menners biedt het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vele kilometers aan gemarkeerde paardenpaden. De paden leiden je langs afwisselende landschappen: bossen en vennen, langs heide en open vlaktes. De landschappen van de Utrechtse Heuvelrug blijven verrassen, juist ook te paard.

 

 

Je hoeft je geen zorgen te maken om te verdwalen, want met behulp van de aanwezige knoopppuntpaaltjes kun je je goed oriënteren in het bos. Op iedere kruising van paardenpaden staat een knooppuntpaaltje met een nummer. Deze nummers en de paden staan op de twee kaarten Knooppuntenroutes Paardenpaden.

De Knooppuntenkaart Zuid is uit 2012, hierop staan de paden vanaf Rhenen tot aan de A12, Driebergen. De Knooppuntenkaart Midden & Noord is uit 2016, hierop staan de paden vanaf Doorn tot aan Naarden. Beide kaarten zijn onder andere verkrijgbaar zijn via Stichting Hippisch Toerisme Nederland.

 

Zoals je van de Utrechtse Heuvelrug mag verwachten, kan het terrein heuvelachtig zijn. Dit is goed om te weten voordat je met de paard(en) het gebied betreedt. Ook goed om te weten: alle paden zijn toegankelijk voor ruiters. Menners doen er daarentegen verstandig aan om zich van te voren op de hoogte te stellen van de toegankelijkheid van de paardenpaden. Ook dit staat aangegeven in de knooppuntenkaarten.

 

Wil je meer informatie over ruiteren en mennen op de Utrechtse Heuvelrug? Kijk dan op de website paardrijdeninutrecht.nl. Hier vind je onder andere routeplanners, tips voor plekken om te pauzeren of te overnachten met je paard en prachtige sfeerbeelden van alles wat het Nationaal Park aan ruiters en menners te bieden heeft.