12 september 2018

Bewonersexcursie Toeristisch Overstappunt ‘t Jagerhuys

Utrechts Landschap, restaurant ’t Jagershuys en gemeente Zeist gaan een Toeristisch Overstappunt (TOP) ontwikkelen in het Zeisterbos. ’t Jagershuys wordt hiermee hét vertrekpunt voor recreatie en natuurbeleving in de gemeente Zeist.

 

Het Zeisterbos vormt al 100 jaar een recreatieve trekpleister voor inwoners van Zeist en mensen uit de weide omgeving. Mensen komen er wandelen, fietsen en genieten van de mooie natuur. Gezinnen bezoeken de manenschapen, het hertenkamp en Bezoekerscentrum De Boswerf. Middenin het Zeisterbos ligt restaurant ’t Jagershuys. Van oudsher is deze uitspanning een ideaal recreatief vertrekpunt. De betrokken partijen willen deze plek ontwikkelen tot Toeristisch Overstappunt (TOP).

 

Nieuwe inrichting

TOP ’t Jagershuys krijgt een nieuwe inrichting. De recreatieve voorzieningen worden verbeterd door de aanleg van familiepaden, een fiets- en paardenstalling en informatievoorziening. Op het voormalige midgetgolfterrein worden nieuwe parkeerplekken aangelegd. De verkeersveiligheid wordt verbeterd door de inrit aan de Woudenbergseweg te sluiten en op de Jagerssingel een extra inrit en schijndrempels aan te leggen. Ook wordt het oppervlak natuur vergroot en de kwaliteit ervan verbeterd. Diverse cultuurhistorische elementen in het Zeisterbos worden hersteld, waaronder een cultuurhistorische laan, het verblijf van de manenschapen en het groene bergje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron en fotocredit: Utrechts Landschap