03 mei 2017

In één dag dertien nieuwe ambassadeurs van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

 

Op dinsdag 2 mei organiseerde IVN Utrecht (in samenwerking met provincie Utrecht en het Regionaal Bureau voor Toerisme) een mini-cursus Gastheer van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Deze cursus was speciaal georganiseerd voor medewerkers in de toeristische/recreatieve branche, horecamedewerkers en gidsen/excursieleiders die vaak gasten ontvangen die op bezoek zijn in het nationaal park. En.. alle dertien deelnemers zijn geslaagd en ontvingen een certificaat. Zij kunnen hun gasten nu alles vertellen over de omgeving. En dat is precies het doel van deze cursus.

 

Deze cursus van het IVN wordt in het hele land gegeven, zie www.gastheervanhetlandschap.nl De hele cursus duurt vier dagdelen, dit keer was het een verkort programma van één dag. In deze ene dag leren ze meer over Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Wat is er nu zo bijzonder aan dit gebied?, Op welke plekken en langs welke routes kun je dit het beste beleven? Wat is er cultureel gezien bijzonder aan de omgeving? Waarom zijn er zoveel landgoederen en kastelen? Welke promotie materialen zijn er en welke activiteiten/excursies worden er zoal georganiseerd? Kortom, alle informatie waarmee je gasten een extra service kan bieden. En natuurlijk gingen de deelnemers op pad met boswachter Jelle Bais van Staatsbosbeheer. Hij vertelde over het ontstaan van de Heuvelrug, de diversiteit in landschappen en welke dieren en bomen er voorkomen op de Heuvelrug.

 

De deelnemers aan deze cursus zijn allen werkzaam bij een conferentiecentrum, bungalowpark, pannenkoekenhuis, Utrechts Landschap of hebben een B&B in de regio. Zij waren na afloop heel enthousiast over wat ze hebben gezien en geleerd. Een mooi succes, met dertien enthousiaste ambassadeurs voor de Heuvelrug erbij.