11 juli 2018

Mijn Mooiste Plek door de ogen van ‘Gastheren van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug’, zondag 15 juli op RTV Utrecht


Deze zomer zendt RTV Utrecht het derde seizoen van het televisieprogramma Mijn Mooiste Plek uit. In de zesdelige televisieserie nemen kijkers presentatrice Evelien de Bruijn mee naar hun mooiste plek in de provincie Utrecht. Dit levert verrassende ontmoetingen op met bijzondere mensen in de prachtigste landschappen die de regio rijk is. In de aflevering van zondag 15 juli maakt u o.a. kennis met drie ‘Gastheren van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug’.

 

Mijn Mooiste Plek laat zien hoe prachtig de natuur in onze regio is en wat er allemaal te doen is wandelend of per fiets. Ook voor een gezellig dagje uit met de kinderen. De afleveringen zitten dan ook bomvol met inspirerende tips om eropuit te gaan.

 

Zondag 15 juli – aflevering zes

Heeft u dat ook wel eens? U wandelt door een prachtig gebied en wil eigenlijk wel wat meer te weten komen over de geschiedenis van het landschap of de natuur. Het zou toch leuk zijn als u dan, onder het genot van een kopje koffie in een restaurantje iemand aan de tafel krijgt die u meer kan vertellen dan alleen maar dat het een mooi gebied is. Dat kan nu. Op meerdere plekken in de provincie Utrecht zijn ondernemers opgeleid tot ‘Gastheer van het Landschap’. Evelien bezoekt er drie, en die zijn zeer enthousiast! Daar heeft u wat aan.

 

Gastheer van het Landschap

In de provincie Utrecht, maar ook in de rest van Nederland zijn inmiddels tientallen ‘Gastheren van het Landschap’ opgeleid. Wilt u weten waar u uw vragen over Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, kunt stellen? Of wilt u misschien zelf ‘Gastheer’ worden? Op 11 oktober start de nieuwe cursus. Kijk op de website: www.np-utrechtseheuvelrug.nl

 

Mijn Mooiste Plek is tot en met 15 juli iedere zondag en zaterdag daarna te zien op RTV Utrecht. Ook is het programma terug te kijken via rtvutrecht.nl/gemist. Meer informatief over het programma en uitgaanstips zijn te vinden op www.rtvutrecht.nl/plek


De serie is mede mogelijk gemaakt door: provincie Utrecht, kfHein fonds, Staatsbosbeheer, Recreatie Midden-Nederland en IVN.