Home   ›   Waar   ›   Routes voor mindervaliden

Routes voor mindervaliden


In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug kun je volop genieten, ook als je minder goed ter been bent. We hebben paden speciaal voor mindervaliden aangelegd: comfortabele, vlakke en verharde routes met onderweg genoeg rustpunten.

 

Buitenplaatsen Driebergseweg, Zeist

Langs de Driebergseweg in Zeist liggen diverse buitenplaatsen, aangelegd rond 1850 en onderdeel van de Stichtse Lustwarande. De landhuizen staan te midden van prachtig aangelegde parken in de landschapsstijl. Parkbossen, slingerende paden en vijverpartijen wisselen elkaar af. De wandelpaden en bankjes maken de buitenplaatsen tot een plek waar het heerlijk vertoeven is. De meeste paden zijn met een rolstoel of kinderwagen prima te betreden.

Klik hier voor meer informatie.

 

Kaapse Bossen, Doorn (1,8 km.)

Deze route start bij Chalet Helenaheuvel, Sint Helenalaan 2, 3941 EH Doorn. De route is verhard en gemarkeerd met een rolstoelsymbool. Je kunt parkeren bij restaurant Chalet Helenaheuvel.

 

Landgoed Broekhuizen, Leersum (2,6 km.)

Deze route start bij de parkeerplaats met infopaneel aan de Broekhuizerlaan. Ook voor blinden en slechtzienden is dit een geschikte route.

 

Rolstoelpad Landgoed Prattenburg, Veenendaal (2,7 km.)

Vanaf de nieuwe parkeerplaats de Groene Entree Prattenburg kun je de route volgen over Landgoed Prattenburg. Halverwege de route zijn picknickbanken geplaatst voor een heerlijk rustmoment midden in het bos.

Vertrekpunt: Groene Entree Prattenburg, op de Hoek Cuneraweg- Rondweg-West, ten westen van Veenendaal

 

Rolstoelpad Blauwe Kamer, Rhenen

Het pad is gemaakt van betonnen platen. Langs de route kom je een uitkijkplatform en aangepaste verrekijker tegen, zo kunnen kinderen en rolstoelgebruikers nog meer genieten van het prachtige uitzicht over dit vogelrijke gebied.

Vertrekpunt: De Blaauwe Kamer 14, 6702 PA Wageningen.

 

Wandelroute munitiepark, Vliegbasis Soesterberg (5 km.)

Dit gebied is rijk aan natuur, met veel bos. Tussen de bomen verscholen liggen de munitiebunkers van gewapend beton. Hier lagen in vroegere tijden duizenden kilo's munitie opgeslagen. Een deel van de route van het Munitiepark is over asfalt.

Vertrekpunt: Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1, 3768 MX Soest

Klik hier voor meer informatie.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over routes voor minder validen in de omgeving van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug?
Kijk op:
Rolstoelroute.nl
Natuurzonderdrempels.nl