Home   ›   wijzijn15   ›   Beleefweek

Beleefweek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Back to nature!

za 20 t/m zo 28 okt

 

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug bestaat 15 jaar en dat is reden voor een feestje! Vier het met ons mee tijdens de Beleefweek in de herfstvakantie. Een week vol verrassende activiteiten waarin je de bijzondere natuur en rijke historie van de Utrechtse Heuvelrug zelf kunt ervaren.

 

Ken jij het verhaal van de ijstijd en de zwerfstenen die hier héél héél lang geleden zijn meegenomen door meters hoog landijs? En wat heeft de grond onder jouw voeten je eigenlijk te vertellen? Wist je dat schaapskuddes onlosmakelijk verbonden zijn met het landschap van de Utrechtse Heuvelrug? Misschien heb je altijd al eens schapen willen hoeden met een echte kudde en schaapshond? En hoe zit het eigenlijk met al die kastelen en buitenplaatsen? Wie woonden er en hoe zag het leven van toen er uit? Ga mee op avontuur tijdens de Beleefweek en ontdek de sporen van 150.000 jaar Utrechtse Heuvelrug!

 

Van zaterdag 20 oktober tot en met 28 oktober zijn er ontzettend veel activiteiten voor jong en oud in de hele regio. Bekijk snel de agenda! Voor sommige activiteiten geldt namelijk een maximaal aantal plaatsen en moet je je van tevoren aanmelden. Daarnaast wordt er voor sommige activiteiten een entreeprijs gerekend. Meer informatie over de entreeprijzen en het aanmelden lees je bij de betreffende activiteit.

 

 

 

 

 

Feestelijke opening Beleefweek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug op zaterdag 20 oktober

Op zaterdag 20 oktober trappen we de Beleefweek officieel af samen met zoveel mogelijk kinderen en hun (groot)ouders om 13.30 uur bij de schaapskooi op landgoed Heidestein in Zeist. Kom je ook? Lees hier meer over het programma.

 

Beleefroutes en speelplekken

Ga je liever op eigen gelegenheid op pad? Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is voor kinderen van alle leeftijden één groot avontuur. Je kunt er naar hartenlust klauteren, pootje baden en hutten bouwen. Ontdek hier de leukste beleefroutes en natuurspeelplekken!

 

Jubileumacties

Ben je opzoek naar een bijzonder verblijf voor tijdens de Beleefweek? Een aantal B&B's op de Utrechtse Heuvelrug geven 15 dagen lang (van 13- 28 oktober) 15 % korting aan gasten die reserveren met de code “wijzijn15” ! Bekijk hier de deelnemende B&B's

 

 

 

Vier de herfstvakantie buiten