Maak kennis met de natuur

In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is de natuur het klaslokaal! Waar leer je nou meer van de planten en dieren dan in de natuur zelf? Zien, horen en voelen in de natuur is voor leerlingen een onvergetelijke ervaring en brengt natuurkennis dichterbij.

Met je klas of school naar de Utrechtse Heuvelrug

Wil je samen met je leerlingen er toch liever op uit? Neem dan de klas mee naar Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en laat iedereen zich verwonderen over alles wat om ons heen leeft. Hier kun je over én in de natuur en cultuurgeschiedenis leren. Voor leerlingen op de basisschool en hun leerkrachten. Maar ook voor kinderen die graag een werkstuk willen maken over de Utrechtse Heuvelrug of hierover hun spreekbeurt willen houden.

Met onze lespakketten en programma’s, HeuvelrugWijs of NatuurWijs haal je als basisschoollera(a)r(es) alles in huis om leerlingen over de planten en dieren van de Utrechtse Heuvelrug te vertellen en ze mee de natuur in te nemen voor een dag vol verwondering. Klik hier voor meer informatie over het programma HeuvelrugWijs.

Educatiestrategie

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vindt het belangrijk om kinderen met natuur in aanraking te brengen. Die ervaring, verwondering en kennis op jonge leeftijd zijn onmisbaar om de generatie van morgen affiniteit en verantwoordelijkheid voor een gezonde, natuurlijke leefomgeving mee te geven. Daarom hebben we het onderwerp Educatie prominent op de agenda staan en is voor 2020/2021 een strategie ontwikkeld. Een bezoek aan Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug willen we een top-ervaring maken.

Contact

IVN Utrecht (educatie)
Mw. Irma Melse
Coördinator Communicatie en Educatie
E: i.melse@ivn.nl

 

Groep 5/6 – Nu naar buiten met NatuurWijs

Niet op een stoel zitten, maar op een boomstam. Niet door een raam naar buiten staren, maar buiten om je heen kijken. In dit programma van NatuurWijs gaan leerlingen uit de groepen 5 en 6 drie keer per jaar een dag een natuurgebied in. Onder leiding van een, speciaal voor het basisonderwijs, getrainde NatuurWijzer zijn ze dan de hele dag bezig met ontdekken, onderzoeken, spelen en werken. Op school bereiden ze zich telkens voor en na afloop van de ‘buitendag’ kijken ze terug op wat ze hebben beleefd. Op deze manier doen de leerlingen kennis op, beleven ze de natuur in al haar facetten. Meer weten? Kijk op: www.natuurwijs.nl

Aanmelden voor dit programma op de Utrechtse Heuvelrug kan door te mailen naar Natuur en duurzaamheids communicatie. Bellen mag ook: 088 – 022 50 00 (Team NDC, Omgevingsdienst regio Utrecht)

Scholen in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug bestellen dit pakket tegen portokosten. Voor andere scholen geldt een aanvullend bedrag van € 10. Neem voor meer informatie en bestellen contact op met Elies Arps (projectleider educatie IVN).

Op de Heuvelrug is de natuur het klaslokaal!