Fietsen op de Utrechtse Heuvelrug

Wandelend kun je de Utrechtse Heuvelrug ontdekken, maar fietsend kom je verder! De prachtige natuur en haar diversiteit blijven je verrassen. Je kunt de hele Heuvelrug (200 kilometer) op de fiets doorkruisen, maar kunt natuurlijk ook voor een kortere route kiezen. Fiets zo vanuit de stad de natuur in, of laat je auto achter bij een Toeristisch Overstap Punt. Of kom met de trein. We helpen je graag op weg met een overzicht van de mooiste fietsroutes.

Fietsroutes van de stad zo de natuur in

Met deze vijf routes van Routebureau Utrecht fiets je binnen no-time van hartje Utrecht naar de schatten van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Buitenplaatsen, streekproeverijen, natuurschoon, een vroegere militaire basis en speeltuinen: er is veel te ontdekken! Go east, go …

Fietsen over héél de Heuvelrug

Als je een Heel de Heuvelrug-fietsroute volgt, zie je in een tocht van 200 kilometer het hele gebied. Iets te veel van het goede? Duik dan een van de vele mooie deelgebieden in via een fietsknooppuntenroute.

Mountainbiken op de Heuvelrug

Wil je mountainbiken? Op de Utrechtse Heuvelrug vind je verschillende mountainbikeroutes, verschillend van niveau en lengte. Kijk op de website van de stichting MTB Utrechtse Heuvelrug voor meer informatie.

MTB-vignet

Kom je mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug? Zorg dan dat je een geldig mountainbikevignet van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug hebt. Dit is sinds enkele jaren verplicht.

Vanaf 2024 werken we met een persoonlijk digitaal vignet. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH) is uitgever van het vignet en Passcreator als respectievelijk leverancier. Koop nu je vignet via: Vignet MTB Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug 2024 (passcreator.com)

Een vignet kost €7,50 en is een kalenderjaar geldig.

Kun je bij een controle geen vignet tonen, dan riskeer je een boete. Met het vignet draag je bij aan het onderhoud en de uitbreiding van het netwerk van mountainbikeroutes.

Het vignet is verplicht voor de mountainbikeroutes Rhenen, Kwintelooijen, Specialized-Amerongen, Leersum, Cannondale-Zeist, Continental-Austerlitz, Kinderroute Austerlitz, Soest, Hoge Vuursche en Lage Vuursche (andere vignetten bijvoorbeeld die van Natuurmonumenten en Den Treek zijn niet geldig op onze routes).

Kijk hier voor meer informatie over het vignet.

Ontdek het Nationaal Park op de fiets

Image description
Fiets van hartje Utrecht naar de schatten van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.
Ga naar Fietsroutes Ga naar Ga naar Fietsroutes
Image description
De Utrechtse Heuvelrug – met zijn smalle bospaden, venijnige afdalingen en uitdagende heuvels – is bij uitstek geschikt voor fanatieke fietsers zoals mountainbikers
Image description
Kies verrassende en originele routes om kennis te maken met de diversiteit van de Heuvelrug.
Ga naar Fietsroutes Ga naar Ga naar Fietsroutes

Meldingen

Heb je een melding met betrekking tot het onderhoud van de fietsroutes of van gevaarlijke situaties? Laat het weten via dit meldingsformulier. Je melding wordt door het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug opgepakt en doorgestuurd naar de desbetreffende terreineigenaar.

  • Kies een gebied en klik op de kaart om de locatie van je melding te kiezen.
  • Of vul de naam in van het fietspad – deze staat op het fietsbord.
  • Toegestane bestandstypen: jpg, png, gif, pdf, Max. bestandsgrootte: 32 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.