Staat jouw school in de buurt van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en komen jullie graag een keer op bezoek? Ga dan mee op reis met HeuvelrugWijs!

Met HeuvelrugWijs ga je met jouw leerlingen uit groep 5 en 6 op stap door het golvende landschap van de Utrechtse Heuvelrug. Twee HeuvelrugWijzers nemen jouw klas mee op pad in het unieke gebied. Het duo laat jullie de bijzondere geschiedenis achter het landschap zien met leerzame verhalen, spellen en leuke doe-opdrachten. Hoor samen met de HeuvelrugWijzers de gletsjers uit de ijstijd door het land bulderen, waan je in de oerbossen tussen jagers en verzamelaars en proef het zuiverste bronwater uit de bodem. Samen beleven jullie hoe de mens tot op de dag van vandaag verbonden is met het gebied.

Meld je aan

Wie zijn de HeuvelrugWijzers?

HeuvelrugWijzers zijn enthousiaste vrijwilligers die dol zijn op de Utrechtse Heuvelrug en je er van alles bijzonders over kunnen vertellen. Ze zijn ervaren in natuureducatie en hebben een training tot HeuvelrugWijzer gevolgd om jouw klas goed in hun verhalen mee te kunnen nemen. Het liefst laten ze leerlingen vooral zelf veel ontdekken en ervaren. Daar leer je immers vaak het meest van!
Alle HeuvelrugWijzers zijn in het bezit van een geldige VOG.

Goed om te weten:

  • We beginnen en eindigen op één van de startlocaties in het Nationaal Park – toiletten en parkeerplaatsen zijn in de buurt.
  • De HeuvelrugWijzers verzorgen het programma – er zijn geen hulpouders nodig (alleen voor evt. halen en brengen). De leerkracht blijft uiteraard wel het hele bezoek bij de klas.
  • De HeuvelrugWijzers denken met je mee – geef als leerkracht zelf aan wanneer je mee op pad zou willen gaan. In overleg met de beschikbare HeuvelrugWijzers maak je jouw bezoek onvergetelijk.
  • Neem zelf lunch/tussendoortjes mee – en geniet in de buitenlucht samen van de pauze en het uitzicht.
  • Een dagdeel in de buitenlucht – de HeuvelrugWijzers nemen jouw klas een paar uur mee op pad.
  • Je bezoek is gratis – scholen in en rond het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug kunnen kosteloos mee op reis.
  • Eigen vervoer – regel zelf dat jullie te voet, op de fiets of met auto’s op locatie komen.

Startlocaties

We verwelkomen jouw klas graag om vanuit Bezoekerscentrum de Boswerf in Zeist het Zeisterbos in te trekken. Om de hoek van deze startlocatie is de parkeerplaats te vinden. Tijdens de excursie blijven we dicht in buurt van de startlocatie.

Het aantal startlocaties breidt in de toekomst uit naar meerdere plekken verspreid over het Nationaal Park. Zo willen we HeuvelrugWijs voor alle scholen in en rondom het gebied goed bereikbaar maken.

Bezoekerscentrum de Boswerf

De Boswerf is het beste per fiets bereikbaar. Je kunt je fiets parkeren op ons eigen terrein in het Zeisterbos. De Boswerf en het Zeisterbos zijn autovrij. Mocht je toch met de auto komen, dan is er parkeergelegenheid aan de Prins Bernhardlaan/hoek Woudenbergseweg op het parkeerterreintje van het Utrechts Landschap naast de hertenkamp (vanaf daar 7 min lopen/550m naar De Boswerf).

Prins Bernhardlaan 3, 3708 BR Zeist

Aanmelden

Wil jij op reis met HeuvelrugWijs? Meld je dan hieronder aan!

Meld je aan

Nog vragen?

Stel je vraag over HeuvelrugWijs door ons een mailtje te sturen.

 

HeuvelrugWijs is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Natuurwijs, Bezoekerscentrum De Boswerf en IVN Natuureducatie.