Samen voor natuur en erfgoed voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

‘Hoeders van de Heuvelrug’ is hét netwerk voor bedrijven en organisaties die de streek een warm hart toedragen. Samen met andere ondernemers uit de regio draag je bij aan het behoud en de ontwikkeling van bijzondere landschappen en cultureel erfgoed. Met de mooiste plekken om tot rust te komen en nieuwe energie te krijgen.

Waarom Hoeder worden?

In een tijd van verstedelijking en globalisering is er steeds meer behoefte aan natuur en landschap. Als Hoeder van de Heuvelrug word je onderdeel van een netwerk van betrokken ondernemers uit de regio. Ondernemers die het belangrijk vinden om een positieve bijdrage te leveren aan het behoud van de Utrechtse Heuvelrug. Zo laat je zien hoe natuur, cultuur en economie hand in hand kunnen gaan. Voor huidige en toekomstige generaties.

Hoe werkt het?

Door lid te worden voor 250 euro per jaar zorg je ervoor dat dit karakteristieke landschap met een unieke ontstaansgeschiedenis behouden blijft en nog mooier wordt. Met jouw gift:
• Steun je het Nationaal Park Fonds, dat initiatieven voor het behoud en de ontwikkeling van natuur, landschap en erfgoed op de Utrechtse Heuvelrug mogelijk maakt;
• Draag je jaarlijks bij aan de uitvoering van een specifiek project op het gebied van natuur, landschappen/of erfgoed.

Steun met jouw bedrijf Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Ook Hoeder van de Heuvelrug worden?

Ja, ik doe mee

Doe mee: word ook Hoeder van de Heuvelrug

Met jouw bijdrage investeer je in het duurzame behoud van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Je beschermt het bijzondere landschap, zeldzame dieren en cultureel erfgoed. Dankzij jouw inzet kunnen heel veel mensen blijven genieten van prachtige natuur en rijke historie.

Wat krijg je ervoor terug?

Netwerk, natuurbehoud, landschap en erfgoed. Je ontmoet gelijkgestemde ondernemers tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor Hoeders. Daarnaast wordt jouw bedrijfslogo geplaatst op de website van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Om als bedrijf het belang van natuurbehoud onderstreept en actief uit te kunnen dragen, ontvang je het exclusief voor Hoeders van de Heuvelrug ontwikkelde logo en onze prachtige Hoeder-award. De award is duurzaam gemaakt van lokaal essenhout en gerecycled karton en kun je een mooi plekje geven binnen jouw onderneming.

Lees hier de algemene voorwaarden (pdf).

Hoeders van de Heuvelrug:

Nationaal Park Fonds Utrechtse Heuvelrug

Door je aan te sluiten bij Hoeders van de Heuvelrug steun je het Nationaal Park Fonds Utrechtse Heuvelrug.

Het NP Fonds Utrechtse Heuvelrug ondersteunt projecten en initiatieven die ten goede komen aan natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed in dit unieke gebied. Denk bijvoorbeeld aan het planten van klimaatadaptieve bomen, heggen als erfafscheiding of meer groen in de wijk. Twee keer per jaar kan een aanvraag worden gedaan voor een bijdrage tussen de 2.500 en 30.000 euro. 

De ingediende projectvoorstellen worden beoordeeld door een onafhankelijke beoordelingscommissie.

Het Fonds is een initiatief van stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. “Met de oprichting van het NP Fonds willen we projecten die ten goede komen aan natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed in dit gebied een extra impuls geven.” zegt Gijs de Kruif, directeur van het Nationaal Park, “Zo bundelen we samen de krachten om ook in de toekomst van dit prachtige gebied te kunnen blijven genieten.” 

Wat maakt de Utrechtse Heuvelrug bijzonder?

De immense kracht van ijs en water stuwde tijdens de één na laatste ijstijd (zo’n 150.000 jaar geleden) massa’s stenen en aarde op. Deze stuwwallen vormen samen de Utrechtse Heuvelrug. Een landschap dat zich ontwikkelde tot uniek natuurgebied, rijk aan culturele historie.

Een schitterende omgeving waar het goed wonen, werken en recreëren is. Waar je als ondernemer met hart voor de streek kan bijdragen aan bijzondere natuur en cultureel erfgoed.

Steun met jouw bedrijf Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

 

Ja, ik doe mee