Heerlijk wandelen op de Utrechtse Heuvelrug

Lente, zomer, herfst of winter: het hele jaar door kun je de mooiste wandeltochten maken in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Kom een van de 56 wandelroutes volgen, variërend van 2 tot 21 kilometer. Voor iedere wandelaar zit er een geschikte route bij, of je nu een dagje uit bent met de familie of in je eentje de Heuvelrug wilt bedwingen.

Start van je wandeling

Op de Utrechtse Heuvelrug bevindt zich een netwerk van startpunten, TOP’s en Groene Entrees waarmee je het wandelgebied betreedt. Veel startpunten bevinden zich vlak bij een NS-station. Handig voor de wandelaar die met de trein komt.

Ga je liever met een ouderwetse kaart op pad? Kies dan voor de Falkplankaart nr. 25, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Op deze kaart vind je alle wandelroutes, fietspaden, ruiterpaden en mountainbikeroutes. Deze kaart is online verkrijgbaar en te koop bij alle VVV’s in het gebied. 

Wandelroutes

Zoek je een lange wandelroute, of juiste een korte? Een route met veel flora en fauna, of een met volop cultureel erfgoed? Of een route die toegankelijk is voor rolstoelen, wandelwagens en scootmobielen? Alle wandelroutes op de Utrecht Heuvelrug zijn hier voor je verzameld 

Routes voor mindervaliden

In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug kun je volop genieten, ook als je minder goed ter been bent. We hebben paden speciaal voor mindervaliden aangelegd: comfortabele, vlakke en verharde routes met onderweg genoeg rustpunten. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Wandelen met de hond

Op de meeste plekken in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug mag je hond aangelijnd mee en op sommige plekken mag hij zelfs los rondlopen. Op zoek naar een mooie wandelroute voor jou en je hond? Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Wandelen met kinderen 

Voor kinderen is er van alles te beleven in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Er zijn kabouterpaden, dierenvriendjespaden, leerzame wandelingen met allerlei natuurweetjes, schapenroutes en er is een bijna levensecht beestenbos. Alle paden en activiteiten vind je op deze pagina

Ontdek de mooie natuur tijdens het wandelen op de Utrechtse Heuvelrug.