Paardrijden en mennen in de natuur

Voor ruiters en menners biedt het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vele kilometers aan gemarkeerde paardenpaden. Tijdens het paardrijden of mennen leiden de paden je langs afwisselende landschappen: bossen en vennen, heide en open vlaktes. De landschappen van de Utrechtse Heuvelrug blijven verrassen, juist ook te paard.

Ruitervignet Utrechtse Heuvelrug

Wil je gebruik maken van de paden die over het Utrechtse Heuvelrug vignetgebied lopen, dan is een Ruitervignet verplicht. Met de aankoop van dit vignet maak je onderhoud mogelijk. Zo draag je direct bij het veilig begaanbaar houden van de paden en zorg je ervoor dat deze opengesteld kunnen blijven. 

Het ruitervignet bestel je eenvoudig via onderstaande bestelformulieren. Het vignet is direct geldig: je ontvangt je digitale vignet na betaling in je mailbox. 

Ga naar het Ruitervignet

Te paard je weg vinden

Je hoeft je geen zorgen te maken dat jij en je paard verdwalen, want met behulp van de aanwezige knooppuntpaaltjes kun je je goed oriënteren in het bos. Op iedere kruising van paardenpaden staat een knooppuntpaaltje met een nummer. Deze nummers en de bijbehorende paden vind je terug op de twee kaarten Knooppuntenroutes Paardenpaden. Voor zowel paardrijden als mennen zijn beide kaarten geschikt en zijn verkrijgbaar via paardrijdeninutrecht.nl. 

Toegankelijkheid van het terrein

Zoals je van de Utrechtse Heuvelrug mag verwachten, kan het terrein heuvelachtig zijn. Houd daar dus rekening mee wanneer je met paard(en) het gebied betreedt. Alle paden zijn toegankelijk voor ruiters. Menners raden we aan om van tevoren informatie op te zoeken over de toegankelijkheid van de paardenpaden. Deze informatie vind je terug op de knooppuntenkaarten. 

Wil je meer informatie over paardrijden en mennen op de Utrechtse Heuvelrug? Kijk dan op de website paardrijdeninutrecht.nl. Hier vind je onder andere routeplanners, tips voor plekken om te pauzeren of te overnachten met je paard en prachtige sfeerbeelden van alles wat het Nationaal Park aan ruiters en menners te bieden heeft. 

 

Ontdek de natuur van de Utrechtse Heuvelrug te paard.

Kijk op paardrijdeninutrecht.nl