Fiets zo het grootste park van Utrecht in!

Wat gaan we zondag doen? Als je in Utrecht woont, is het antwoord op die vraag makkelijk. Op de pedalen naar Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug natuurlijk! Naar sprookjesachtige landgoederen en kastelen, door prachtige natuur, langs plekken die je nog niet kent.

Go East, go…..

Met deze vijf fietsroutes die de stad met het Nationaal Park verbinden, liggen de avonturen voor het oprapen, óók als je niet op vakantie gaat. En het mooiste is: je stapt op in hartje Utrecht. Uiteraard zijn de routes ook andersom te fietsen. Met een kwartiertje fietsen laat je de hectiek van de stad achter je om je te laven aan natuur, cultureel erfgoed en een rijke historie.

De routes variëren in afstand en richting. Voor de routes die dieper in het Nationaal Park liggen, laat je de auto met fietsdrager achter bij een TOP (Toeristisch Overstap Punt) en vertrek je vanaf daar op de fiets. Een ander alternatief is om je fiets mee te nemen in de trein. Vanuit één van de stations fiets je dan zo de natuur in. Zowel met de auto als met de trein sta je binnen een half uurtje in het grootste bos van de randstad.

Go East, drink wine (39 km)
Een heerlijke fietsroute voor de fijnproevers! Proef de lekkerste ‘home-made’ taartjes en zelfgemaakt biologische wijnen! Bekijk de route hier.

Go East, have fun (39,3km)
Deze zeer gezinsvriendelijke fietsroute rondom Zeist gaat o.a, langs de Boswerf. Binnen een niet al te grote afstand beleef je het buitenleven met je kinderen. Bekijk de route hier.

Go East, go green (39,8-60,3 km)
Deze route neemt je mee door Boswachterij Austerlitz in het noordelijke deel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Bij deze route heb je de keuze in afstand. Voor de lange afstand adviseren wij een e-bike. Bekijk de route hier.

Go East, go military (40,9 km)
Fietsen langs de duinen en over landingsbanen naar het Nationaal Militair Museum. Hier start je bij de TOP bij het Nationaal Militair Museum. Bekijk de route hier.

Go East, go explore the great outdoors! (58 km)
Een verrassende en originele route om kennis te maken met de diversiteit van de Heuvelrug. Het startpunt is TOP Bergse Bossen in Driebergen-Rijsenburg. Bekijk de route hier.

 

Gaat het al kriebelen?

Pomp je fietsbanden op en ga op reis in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De ondernemers en terreineigenaren van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug verwelkomen je graag!

Bekijk de routes op fietsennaardeheuvelrug.nl