De Beleefweek in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug van start

‘Te gast in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug’, dat is het centrale thema van de Beleefweek die plaatsvindt van 22 tot en met 30 oktober. Wethouder Catsburg van de gemeente Zeist opende de week afgelopen zaterdag met een ezelwandeling georganiseerd door Stichting Opvang de Ezelsociëteit. De wandeling is een van de vele activiteiten die het bijzondere gebied onder de aandacht brengen. 

De Beleefweek is een initiatief van Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH), in samenwerking met IVN Natuureducatie en het Regionaal Bureau voor Toerisme. De activiteiten worden georganiseerd door vele verschillende partners die actief zijn in het rond het park. Zo kunnen mensen op een laagdrempelige en actieve manier ontdekken wat het gebied zo uniek maakt. Denk aan een wildplukwandeling bij Den Dolder, bomen planten op Landgoed Zonheuvel in Doorn, of een kindertheatervoorstelling bij de Boswerf in Zeist. Voor een volledig overzicht van de Beleefweek, kijk op de website van het NPUH.

Zonder de inzet van partners zoals de Ezelsociëteit in Zeist, is er geen Beleefweek mogelijk. Zij zijn degenen die hun bezoekers kennis laten maken met al het moois dat het nationaal park te bieden heeft; eeuwenoude bossen, uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen, oude ambachten, landgoederen en kastelen. Voor de gemeentes rondom het park, zoals de gemeente Zeist, is de Beleefweek een mooie kans om de Utrechtse Heuvelrug onder de aandacht te brengen voor inwoners én bezoekers.  Directeur-bestuurder Gijs de Kruif van het Nationaal Park benadrukte dat als mensen weten dat ze in een nationaal park zijn, ze het ook bewuster zullen beleven én beschermen.