Puur van de Utrechtse Heuvelrug
Streekproducten worden aangeboden door lokale ondernemers op en om de Utrechtse Heuvelrug. Een deel van de opbrengst van deze producten gaat naar het Nationaal Park (NP) Fonds Utrechtse Heuvelrug.
Het NP Fonds ondersteunt kleine en grote projecten van particulieren, stichtingen en bedrijven die ten goede komen aan natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed. Zo bundelen we de krachten om ook in de toekomst van dit prachtige gebied te kunnen blijven genieten.
Producten
Heuvelrug BlondHet Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bird Brewery hebben samen een streekbier met uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebrouwen: Heuvelrug Blond. Het is een vol blond bier geworden, met een kruidige twist door toevoeging van veldsalie die geplukt is op de Heuvelrug. Meer informatie
|
|
Heuvelrug Biologische KruidentheeNet buiten Maartensdijk ligt de historische moestuin van Landgoed Eyckenstein. Op het achterste deel ligt de kruidentuin van Agnes Looman. Agnes is herboriste en kweekt op biologische wijze kruiden voor theemelanges. In deze biologische kruidenthee zit tijm, moerasspirea, korenbloem, frambozenblad, salie, rozemarijn en pepermunt. Het is een verfrissende thee met karakter! Meer informatie
|
|
Heuvelrug VeldboeketMidden in het Nationaal Park vind je het Plukatelier van Jennita. Met veel liefde en passie teelt zij op zo natuurvriendelijk mogelijke wijze haar bloemen en helpt ze de biodiversiteit te stimuleren. De samenstelling van het boeket wisselt elke week en is samengesteld met de mooiste seizoensbloemen die op dat moment bloeien. Meer informatie
|
|
De ZonheuvelZwam growkitMet de growkit kan iedereen oesterzwammen kweken op zijn/haar eigen koffiedik. Zo werken we samen aan een gezonde en afvalvrije omgeving. Met wat broed, koffiedik en een beetje liefde en geduld maak je heerlijke oesterzwammen en belandt jouw koffiedik niet in de verbrandingsoven. Meer informatie
|
|
De droge worst van Heuvelrugs bosvarkenDe droge worst is speciaal ontwikkeld voor de streekproductenlijn van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De worst wordt gemaakt en gedroogd door lokale ambachtelijke slagers in de provincie Utrecht om overbodig transport te voorkomen. In de worst zitten zo min mogelijke toevoegingen. Zo blijft de smaak zo puur mogelijk en proef je echt het luxe leven terug. Meer informatie
|
|
Heuvelrug Bloemzaden – Bolderik (agrostemma githago)Midden in het Nationaal Park vind je de pluktuin van Jennita. Met veel liefde groeit en teelt zij op zo natuurvriendelijk mogelijke wijze haar bloemen en helpt ze de biodiversiteit te stimuleren. De bolderik is een inheemse anjersoort, die zeer zeldzaam is en op de rode plantenlijst staat en waar bijen, hommels en andere bestuivers gek op zijn. Meer informatie
|