Puur van de Utrechtse Heuvelrug

 

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug heeft een eigen streekproductenlijn. Deze bijzondere producten zijn extra bijzonder, omdat voor ieder verkocht product een percentage wordt afgedragen aan natuurbeheer en – behoud. Zo kunnen we blijven zorgen voor dit prachtige gebied, ook voor de generaties na ons.

Niet zo maar een streekproduct..

De streekproducten van het Nationaal Park zijn met grote zorg uitgekozen.

  • Ieder product draagt op eigen wijze bij aan een duurzame planeet.
  • Alle producten worden lokaal gemaakt, met producenten en ingrediënten uit de streek.
  • En ieder product heeft een uniek verhaal.

 

Producten

Heuvelrug Blond

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Bird Brewery hebben samen een streekbier met uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebrouwen: Heuvelrug Blond. Het is een vol blond bier geworden, met een kruidige twist door toevoeging van veldsalie die geplukt is op de Heuvelrug.

Meer informatie

 

 

Heuvelrug-Blond-Nationaal-park-utrechtse-heuvelrug-streekbier-bird-brewery

Heuvelrug Biologische Kruidenthee

Net buiten Maartensdijk ligt de historische moestuin van Landgoed Eyckenstein. Op het achterste deel ligt de kruidentuin van Agnes Looman. Agnes is herboriste en kweekt op biologische wijze kruiden voor theemelanges.  In deze biologische kruidenthee zit tijm, moerasspirea, korenbloem, frambozenblad, salie, rozemarijn en pepermunt. Het is een verfrissende thee met karakter!

Meer informatie

 

Heuvelrug Veldboeket

Midden in het Nationaal Park vind je het Plukatelier van Jennita. Met veel liefde en passie teelt zij op zo natuurvriendelijk mogelijke wijze haar bloemen en helpt ze de biodiversiteit te stimuleren. De samenstelling van het boeket wisselt elke week en is samengesteld met de mooiste seizoensbloemen die op dat moment bloeien.

Meer informatie

 

 

De ZonheuvelZwam growkit

Met de growkit kan iedereen oesterzwammen kweken op zijn/haar eigen koffiedik. Zo werken we samen aan een gezonde en afvalvrije omgeving. Met wat broed, koffiedik en een beetje liefde en geduld maak je heerlijke oesterzwammen en belandt jouw koffiedik niet in de verbrandingsoven.

Meer informatie

 

De droge worst van Heuvelrugs bosvarken

De droge worst is speciaal ontwikkeld voor de streekproductenlijn van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De worst wordt gemaakt en gedroogd door lokale ambachtelijke slagers in de provincie Utrecht om overbodig transport te voorkomen. In de worst zitten zo min mogelijke toevoegingen. Zo blijft de smaak zo puur mogelijk en proef je echt het luxe leven terug.

Meer informatie

 

Heuvelrug Bloemzaden – Bolderik (agrostemma githago)

Midden in het Nationaal Park vind je de pluktuin van Jennita. Met veel liefde groeit en teelt zij op zo natuurvriendelijk mogelijke wijze haar bloemen en helpt ze de biodiversiteit te stimuleren. De bolderik is een inheemse anjersoort, die zeer zeldzaam is en op de rode plantenlijst staat en waar bijen, hommels en andere bestuivers gek op zijn.

Meer informatie

 

Met dank aan alle ondernemers met een groen hart!